20
Sam, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O acțiune extrem de bine pusă la punct a fost derulată în zona localității Tureni, urmând traseul viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda. La ea au participat 10-15 persoane, oameni obișnuiți să se relaxeze cu pușca în mână.

Operațiunea, planificată din timp de vicepreședintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (A.V.P.S.) Turda, Florin Florea, a debutat în zorii zilei, când o Thumbnail imageechipă de la Turda a „desantat” în Daia Romană, în apropiere de Sebeș. Au ales o mie de kilograme de pește din specia caras și alte 200 de kilograme din specia novac, sânger și fitofag, plătind pentru acestea o sumă consistentă aprobată de cei care conduc A.V.P.S. Turda. Peștele a fost ales cu grijă și depozitat în două containere mari, 

Thumbnail imageconectate la un sistem de oxigenare a apei din ele, pentru că drumul pe care peștii urmau să-l facă era lung de zeci de kilometri.

 

În jurul orei 16, autoutilitara care a transportat peștii a ajuns pe malul Lacului Tureni, unde echipa deThumbnail imagevânători și pescari așteptau „prada”. Au introdus, rând pe rând, sutele de kilograme de pește în râu, cu ajutorul unor găleți uriașe, fiecare eliberare a peștilor semănând cu aruncarea unor lingouri de argint, mai mici sau mai mari, în apele întunecate ale lacului ce mai ascunde „bestii” de  multe kilograme bucata. De-acum, acest lac este ca Peștera lui Ali Baba, plină de comori sclipitoare și vii. Imediat ce peștii se trezeau în spațiul imens al lacului, dispăreau cu o licărire argintie, începând procesul de recunoaștere a noului lor habitat în care se va hrăni și va crește, poate chiar se va înmulți, Thumbnail imagepână când un pescar mai norocos o să-l extragă din apă, la capătul unei monturi mai mult sau mai puțin bine făcută, dar binecuvântată de zeița Fortuna.

Grija celor implicați în acțiune a fost răsplătită: mortalitatea a fost aproape de zero în timpul transportului și eliberării peștilor în lac, spre bucuria pescarilor care vor tăbărî pe malurile lacului îndată ce vor afla căThumbnail image „are balta pește”.

„Am reușit introducerea a peste 1200 de kilograme de pește în Lacul Tureni care aparține asociației noastre. Le mulțumesc tuturor colegilor care ne-au ajutat. O altă populare plănuim să o facem peste circa două săptămâni, când vom aduce câteva sute de kilograme de pește din specia crap, astfel că, în această primăvară, pescarii care  doresc să petreacă momente de neuitat pe malul Lacului Tureni, pot să o facă, convinși fiind că există pește de diferite specii și diferite mărimi. Le dorim tuturor <<fir întins!>> și clipe  minunate la pescuit pe lacul nostru”, ne-a declarat vicepreședintele pe probleme de pescuit, Florin Florea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh