25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Turda, la solicitarea Școlii Gimnaziale Speciale CRDII din Cluj-Napoca de a forma o echipă compatibilă pentru regulamentul Special Olimpics a participat la ultimele 6 ediții a Campionatului de Fotbal unificat.

La ediția din acest an, echipa mixtă astfel formată s-a calificat pe regiune unde s-a situat pe locul întâi și a obținut calificarea la faza națională a competiției, alături de doar opt alte echipe din tot atâtea regiuni ale țării. 

Faza finală a Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 s-a desfășurat în zilele de 13, 14 și 15 iunie 2016, la Buftea, pe terenurile pe care se antrenează echipa națională a României.Thumbnail image Echipa județului Cluj a fost formată din cinci elevi de la două școli din Cluj-Napoca și trei elevi din Turda. Echipa turdeană a fost condusa de prof. Ignat Alexandru de la Școala „Avram Iancu”.

Echipele finaliste au fost împărțite în doua grupe de câte patru echipe. „Echipa noastră a fost cazată la hotelul Natura Parc, locul unde sunt cazați marii fotbaliști când fac cantonamentele de la Mogoșoaia, din apropierea capitalei. Sportivii noștri au beneficiat de aceleași condiții ca fotbaliștii mari, retrăind oarecum programul modelelor fotbalistice ale  multora dintre acești tineri. Fiecare echipă a trebuit să joace cu toate celelalte formații din grupa sa, apoi echipa clasată pe locul 1 din grupă juca împotriva echipei clasate pe locul secund din cealaltă grupa. Echipa Cluj-Turda s-aThumbnail imageclasat pe locul 1 în grupă și a jucat cu locul 2 din grupa cealaltă, meci câștigat de noi cu scorul de 8-0. Așa ne-am calificat pentru finală. După finala mica desfășurată între echipa din Iași si cea din Târgu Jiu, noi am jucat finala cu echipa din Timiș. După cele două reprize, scorul a fost de 1-1 și s-a jucat după regula „golului de aur”. Timișul a marcat mai repede și noi am devenit vicecampioni naționali la Fotbal Unificat în 7, ediția 2015-2016. Băieții noștri s-au comportat foarte bine, demonstrând ca la Turda se joacă fotbal”, relatează profesorul Alexandru Ignat.

Felicitări tuturor elevilor  turdenilor care au făcut posibilă participarea la Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7, o premieră pentru Turda. Acești elevi sunt: Cămărășan Raul, Blag Darius, Porim Marius, Oltean Erik, Busuioc Raul, Attanasio Eduardo, Marinica Alexandru.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dezabilități intelectuale prinThumbnail image intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics inițiate în 1968 de Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy.

Filozofia Special Olympics se întemeiază pe convingerea că persoanele cu nevoi speciale pot și au dreptul să învețe și să beneficieze de avantajele participării la activități sportive individuale sau în echipă, dacă sunt educate și încurajate în acest sens. Special Olympics consideră că antrenamentul este un element esențial pentru dezvoltarea calităților sportive și că dezvoltarea unui mediu concurențial caracterizat prin condiții de egalitate pentru toți participanții este o metoda adecvată de testare a capacităților individuale și a evoluției lor sportive, dar și calea de a le oferi mijloace motivante pentru dezvoltarea personală.

Jurământul sportivilor Special Olimpics este: ,,Vreau să câștig. Dar dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea"

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh