25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Turda este una dintre localităţile importante când vine vorba de modelism. An de an aici se desfăşoară mai multe competiţii sub patronajul Federaţiei Naţionale de Modelism.

Luni şi marţi, pe renumitele dealuri de la Bogata, modelişti din întreaga Europă, şi-au dat întâlnire pentru a participa la Cupa Mondială “Popa Crîngu”.

 

Peste 100 de participanţi din 14 ţări europene şi-au disputat întâietatea, încercând să facă în aşa fel încât planoarele lor să rămână cât mai mult în aer. Au venit la Turda pasionaţi ai aeromodelismului de toate categoriile de vârstă, de la copii până la pensionari experimentaţi.

Concursul a fost structurat în 5 etape. Concurenţii din fiecare ţară participantă au lansat rând pe rând câte un planor. Arbitrii prezenţi la Campionat au cronometrat durata petrecută în aer de fiecare planor. Dealtfel acesta a fost şi singurul criteriu de departajare al concursului. Punctajul maxim putea fi obţinut dacă planorul petrecea peste 300 de secunde în aer. Dacă la finalul concursului mai multe echipe vor fi la egalitate de puncte, atunci se va organiza o probă de departajare.

Printre concurenţi s-au aflat şi cei de la Clubul CSU din Piteşti, aflaţi în căutarea unui nou record, cel de 5 victorii consecutive în Cupa Mondială, după ce tot ei au stabilit recordul de 4 astfel de reuşite.

Abia încheiată Cupa Mondială “Popa Crîngu”, la Turda va debuta Campionatul European de Aeromodele Planoare F1E pentru juniori şi seniori, care se va desfăşura miercuri şi joi.

Cupa Turda “Gheorghe Barbu”, care se va disputa sâmbăta va încheia o săptămână plină pentru pasionaţii aeromodelişti, la timp pentru distracţia programată de Zilele Turzii.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh