26
Vi, Apr
2 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Fără sponsori şi fără antrenor, Cornel Mişca s-a întors fericit de la Semimaratonul de la Basel (Elveţia). Dacă stai să-l asculţi, Cornel îţi povesteşte cu lux de amănunte peripeţiile sale în drum spre competiţie şi înapoi. Cum a luat avionul de la Budapesta şi l-a schimbat la Dusseldorf, cum a găsit foarte uşor hotelul unde avea rezervare şi apoi clubul de atletism şi stadionul din Basel. Semimaratonul de la Basel s-a desfăşurat în 11 septembrie.

Thumbnail imageNoi am aflat însă abia acum de la Cornel detalii despre competiţia unde el a fost singurul român participant. Asta pentru că pe Mişca nu ştii unde să îl găseşti: nu are telefon şi este într-o continuă mişcare.

Thumbnail imageCornel a primit numărul 1124 şi a luat startul la ora 8.30. „Am făcut puţină gimnastică şi m-am băgat şi eu între oameni. Erau cu miile! Eram foarte mândru că sunt acolo, între ei." Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, Cornel Mişca aleargă practic într-un picior, purtând proteză din 2004, când a suferit un accident grav la piciorul drept. A terminat maratonul, cu tot disconfortul de la picior, în trei ore şi 32 de minute. Pe ultimii kilometri, sute de spectatori l-au încurajat, dându-i parcă aripi lui Cornel. Se vede acest lucru şi din fotografiile publicate de site-ul oficial al semimaratonului intitulat „Manor Run to the Beat" Basel unde Cornel este aplaudat de pe margine şi îşi mai vede un vis împlinit.
Thumbnail imageUn ţel pe care şi l-a atins prin forţe proprii şi pe banii săi. Deşi nu este o persoană înstărită, Cornel a fost toată viaţa un econom iar luxul de orice fel îi este străin. Este gata să facă orice sacrificiu pentru a alerga.
La Basel şi-a obţinut medalia de alergător care a trecut linia de sosire a semimaratonului de 21 de km. Acum se pregăteşte pentru un cros care va avea loc săptămânile viitoara la Cluj. Sunt convins că va merge pe jos până acolo. Banii care i-ar f dat pe autobuz vor fi economisiţie pentru un alt maraton, cine ştie pe unde prin lume unde Cornel Mişca, micuţul turdean, ne va reprezenta cu cinste. „Bateria" care-l pune în Mişca(re) este dictonul olimpic: „Ai câştigat, continuă!Ai pierdut, continuă!"Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Thumbnail image

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh