20
Sam, Apr
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Diana Urcan, o fetiță de doar 12, muncește din greu pentru a face performanță într-un sport aparent al băieților: karate. Cazul său a fost prezentat la Știrile ProTV sub titlul "A cucerit lumea cu talentul ei, dar se zbate într-o sărăcie lucie".

Diana, multiplă campioană europeană și națională la karate, trăiește împreună cu familia ei într-un apartament cu patru camere în care locuiesc 13 suflete. Sunt câte o familie în fiecare cameră: părinții Dianei, bunicii, frații și mătușile.
La cei 12 ani, în ochii Dianei se citește multă determinare. Fetița și-a propus să plece de la fiecare competiție cu medalia de aur însă familia sa este mult prea săracă, pentru a o putea ajuta prea mult să-și împlinească visul.

Mama fetiței se luptă și ea cu grave probleme de sănătate. În urma unei operații i-au fost afectați mușchii feței și este, practic, desfigurată. Mama campioanei a declarat pentru Știrile ProTV: „Fiecare familie avem o cameră. La masă mergem pe rând că suntem mulți. Pentru concursuri ne mai împrumutăm, mai tăiem din porții, cum putem... Sinceră să fiu nu știu nici eu ce o să facem. Azi a venit iar o factură de curent de peste 300 de lei, nu știu ce va fi".
Și fratele Dianei, de opt ani, este pasionat de karate. Merg împreună la antrenamente la Clubul de karate "Samurai" Turda unde sunt pregătiți de un alt multiplu campion național, european ți chiar mondial, Paul Cățănaș. Acesta spune despre Diana că a ocupat și la ultima competiție, desfășurată la Sighișoara, locul întâi. "Nu vreau să o laud, dar diferența dintre ea și cea de pe locul doi a fost de șapte sutimi, ceea ce este foarte mult, având în vedere că au dat note cinci arbitri" mai spune antrenorul Dianei.
În familia lor doar tatăl muncește, iar cei 700 de lei nu ajung decât pentru pâinea zilnică. În plus, cei 13 locatari au acumulat o restanță la întreținere de peste 2000 de lei, pe care nu știu cum o vor plăti. Cu toate acestea, familia Dianei nu cerșește, nici măcar nu cere mila nimănui. Micuța campioană face parte dintr-o familie dârză și, cu siguranță, de numele său vom mai auzi.
Acesta este genul de caz în care autoritățile ar trebui să se implice. Pentru că există sume alocate atât pentru asistență socială cât și pentru sport. Un mic ajutor, ar putea schimba destinul acestei fetițe și a familiei ei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh