25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cluj Napoca este orașul care a găzduit ediția din acest an a Campionatelor naționale de tenis de masă destinate persoanelor cu dizabilități. La competiția organizată de Comitetul Paralimpic Român a participat și o delegație de sportivi de la Asociația Handicapaților Neuromotori  ”Oameni pentru oameni” din Turda. Ca în fiecare an sportivii turdeni au reprezentat cu cinste orașul de pe Arieș, întorcându-se de la Cluj cu rezultate de excepție. Asta cu toate că au trebuit să facă naveta de la Turda la Cluj în fiecare zi de competiție. Bine că se cheltuiesc sume imense pentru delegații turdene spre tot felul de orașe din Ungaria, Serbia, ca să nu mai vorbim de destinații mai îndepărtate și mai scumpe.

Cu toate neajunsurile, reprezentanții noștri au obținut rezultate foarte bune la ediția din acest an a Campionatelor naționale de tenis de masă
pentru persoane cu dizabilități. Trebuie să spunem încă de la început că sportivii speciali cum sunt cei cu dizabilități sunt clasificați în mai multe clase de handicap. Astfel, clasa  5 spre exemplu îi cuprinde pe cei care joacă tenis de masă din cărucior, clasa 6 pe cei care joacă din picioare, clasa 7 pe cei care au suferit amputații, clasa 8 pe cei cu o singură amputație iar clasa 9 pe cei care joacă tenis de masă purtând o proteză sau o orteză.

La clasa 5, locul întâi a fost obținut de turdeanul Alexandru Vereș, la individual. În timp ce colegul său, Vasile Guminei a terminat concursul pe locul secund, la aceeași clasă. Cei doi sunt, de fapt, și câștigătorii locului întâi la dublu, la competiția din clasa 5. La aceeași clasă 5, echipa formată din Ghiță Sav și Vasile Stoica au obținut locul al treilea pe podiumul de premiere.

matei470x150


Tot la individual, turdeanul Stelian Pop a obținut locul doi, la clasa 9. Tot la clasa 9, turdenii  Stelian Pop și Marius Onați au terminat pe locul doi, la dublu.

Dublul format din Alexandru Vereș și Marius Onați s-au calificat, în urma rezultatelor obținute la Campionatele naționale, la Romanian International Open Cluj Napoca, competiție desfășurată în  perioada 31 mai-3 iuni1 2012. Chiar dacă au fost învinși acolo, meritul lor, de a se califica la o competiție unde au participat campioni europeni și mondiali, rămâne.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh