29
Vi, Mar
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dacă derapajul semnalat ieri, al unuia dintre cei mai activi liberali turdeni, poate fi catalogat drept un derapaj spre stânga, iată că acum întreaga filială a derapat spre dreapta, atacând Centrul Rațiu pentru Democrație, susținut de familia Rațiu.

 

Cuprinși de dorința de a critica orice și oricând, fără o minimă informare, liberalii turdeni, foarte activi în mediul online dar lipsind deja de la 3-4 ședințe de Consiliu local, reușesc adesea „să dea cu bățul în baltă”, după opinia multora, chiar aliați ai lor, cum sunt cei de la USR Turda, împreună cu care „au dus greul” protestelor din ultimele zile.

Iată ce scriu liberalii turdeni, pe pagina lor de Facebook: „Unde sunt asociațiile civice din Turda?!

Ne întrebăm, fără niciun fel de malițiozitate, unde sunt asociațiile civice din Turda în aceste zile în care democrația este grav amenințată în România de reaua-credință a guvernanților. Întrebarea este cu atât mai legitimă cu cât în afara Asociației T9, celelalte ONG-uri din Turda, unele dintre ele cu misiuni vizând promovarea și apărarea principiilor democratice, au preferat să păstreze o tăcere cu iz de complicitate la adresa ordonanțelor rușinii promovate de executivul Grindeanu. Unde este Centrul Rațiu pentru Democrație, acum când democrația, bunul cel mai de preț al lui Ioan Rațiu, este călcată în picioare într-o manieră bolșevică?! De ce nu ia atitudine tranșantă și transparentă Centrul Rațiu pentru Democrație? Sau..., democrația a devenit pentru Centrul Rațiu pentru Democrație doar o imagine înrămată și exilată într-un muzeu dedicat democrației, doar o amintire vagă a celebrei sintagme: ”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!”.

Oare democrația nu este vie, nu cunoaște dilatări și contractări în funcție de percepția guvernanților asupra guvernaților? Oare, dacă ți-ai asumat promovarea și apărarea principiilor democratice, nu trebuie să iei atitudine acum când valorile democratice sunt în pericol major?!

Ce spune Centrul Rațiu pentru Democrație?”, se întreabă liberalii sau, mai degrabă cer socoteală...

Răspunsul le-a venit din mai multe părți. Unul scurt, de la președintele Ratiu Family Foundation, Nicolae Rațiu: „Vedeti ce am scris si publicat larg vineri!” Acesta făcea referire la articolul acid a adresa conducerii PSD și a Guvernului Grindeanu, pe care l-am publicat și pe Turda Info, intitulat Nicolae Rațiu despre situația politică din România”.

PNL Turda îi răspunde fiului lui Ion Rațiu: „De acord, domnule Nicolae Ratiu, am si spus ca apreciem elocventa discursului, numai ca Centrul nu a manifestat niciun fel de pozitie publica directa cu privire la situatia de fapt. Nu asteptam noi, ci cetatenii din Turda o reactie directa, in strada, a Centrului, in asa fel incat valorile democratice sa fie asumate colectiv si transparent. Totul a fost in umbra, individual. Ceva de genul: Centrul protesteaza prin oamenii sai. Nimic sub umbrela asociativa, parca ar fi existat conditionari locale. Sau...au existat?”, se erijează PNL Turda în portavocea „cetățenilor din Turda” pentru a critica Centrul Rațiu pentru Democrație, unul dintre cele mai active ONG-uri din Turda, față de care nu există suspiciunea de finanțare din partea lui Soros, spre deosebire de alte formațiuni.

Fostul candidat pentru funcția de senator din partea USR, Daniel Doboș alias Pierre Dassilu, recunoaște: „Doresc sa remarc ca membrii crd au fost prezenți la demonstrații, împreună cu noi toti! În caliate de cetățean, bine-nteles!”

Alin Roșca, un ONG-ist turdean cu vechi state de serviciu în domeniu, precizează: „Ca partid politic nu cred ca aveti atributii cu privire la ce nume poarta un ONG si ce obiective specifice are... Multe ONG-uri au stabilit prin statut caracterul apolitic al organizatiei... insa fiecare cetatean se manifesta si se comporta asa cum crede de cuviinta”.

Alte comentarii la postarea liberală:

„Dar ce ar fii sa nu politizati voi o miscare in care nu aveti nici un merit?Poate luati voi o pauza,va rezolvati problemele din partid,incercati sa nu mai puneti in functii muieri toante si apoi mai discutam.Pana atunci ultimul lucru de care lumea are nevoie este sa faceti voi pe desteptii.”

 

Ciudată mobilizarea de share-uri din partea echipei. Dacă se dorea un semnal și atât, nu derapați în zona asta de hărțuire”

 „Observam, si ne bucura, ca in aceste zile multi fac apel la valorile promovate de Ion Rațiu. Centrul Rațiu pentru Democrație a avut o poziție publica. Angajații CRD, ca orice alti cetățeni, au reacționat in acord cu convingerile lor. As dori, de asemenea, sa va amintesc ca protestele sunt reacția spontana a societății civile, nu înțeleg deci de ce un partid politic ia la rost organizațiile neguvernamentale. De ce obicei cred ca se întâmpla invers... Sentimentul meu, ca cetetean, este ca acesta a fost un protest al constintelor individuale. Gasesc ridicola ideea de a iesi la protest cu un banner al organizatiei la care lucrezi, fie ea o organizatie de promovare a democratiei. Nadajduiesc ca nimeni nu a profitat de aceasta trezire colectiva a constintei pentru a se promova.”

 Atacul celor de la PNL Turda poate avea și altă țintă. De Zilele municipiului Turda, primarul Cristian Matei a transmis lui Indrei Rațiu, fiul cel mare al ilustrului Ion Rațiu, că dorește reluarea colaborării cu Familia Rațiu, astfel că multe activități organizate de aceasta să fie readuse, acasă, la Turda, după ce au fost mutate din acest oraș, din lipsa colaborării cu primăria condusă până în vară de Tudor Ștefănie.

 

 

Publicăm alăturat fotografii cu membri și colaboratori ai Centrului Rațiu pentru Democrație, la protestele de la Turda. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh