18
Joi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul Cristian Matei nu a mai răbdat! Sătul de „șicanele” liberalilor din Consiliul local Turda, primarul turdean a luat cuvântul în cadrul ședinței Consiliului local Turda, unde are statut de invitat, pentru a face unele precizări, nu înainte de a promite că va organiza o conferință de presă pentru ca turdenii să știe ce datorii avem din urma fostei administrații.

„Avem 10 miliarde de lei de plătit doar Bisericii Reformate, care nu s-au plătit de către administrația trecută, nu se plătesc de 7 ani. E dreptul lor, au procese câștigate! (NR – plățile sunt ca și chirie pentru sediul Liceului Josika Miklos). Avem 1068 de miliarde abateri financiare în 5 ani. Și nu au fost inventariați toți ultimii ani din administrația trecută. 24 de miliarde sunt sume din litigii. Numai cu STP avem o sumă în litigiu de 116 miliarde, plus 150 de mii de euro. Dacă pierdem procesul, suntem buni de plată. (...) Eu aproape în fiecare zi semnez procese pierdute în instanță. Adică despăgubiri de avocați, taxe de timbru, tot felul de minuni, care mă îngrozesc, chestiuni care provin de 4-5 ani în spate, acum se pierd toate procesele.  Sunt nevoit să semnez pentru că este vorba de instanță, nu pot să mă opun”, se plânge, pe bună dreptate, primarul Matei, arătând de ce nu poate propune atât de mulți bani la „dezvoltare”, cum ar dori.

O mare parte a litigiilor este între Municipiul Turda și STP. Ce spune Matei? „Cu STP am pierdut un proces pentru că nu a fost reprezentat municipiul Turda. Deci asta este problema, astea nu sunt din iunie încoace. Dacă eu fac o socoteală, ajungem la 1500 de miliarde care grevează acum activitatea noastră. Spuneți-mi, trebuie să prind eu în  buget sumele acestea, ce le plătim noi în proces? Unde, la ce capitol? Puneți-vă întrebarea, ce se întâmplă dacă pierdem procesul cu STP-ul. Ce se întâmplă dacă într-adevăr, pierdem 116 miliarde? De la ce capitol îi dăm? Asta-i moștenirea liberalilor, îmi pare rău că trebuie să o spun”, a conchis Cristian Matei, care a mai precizat: „Și nu s-au inventariat încă situațiile financiare aferente anilor 2013, 2014 și 2016!”.

Concluzia este, deși deocamdată vedem doar „vârful aisbergului”, că în urma celor 12 ani de „domnie” a lui „Suleiman”, turdenii au de achitat o notă de plată exorbitantă. Fostul democrat, actual liberal, s-a dat la „fund”, dar municipiul Turda continuă să plătească din banii publici, pentru „matrapazlâcurile” lui Ștefănie, ca să rămânem în zona turcismelor.

Cu toate acestea, așa cum am tot subliniat, în nenumărate articole, anchetatorii, că or fi de la DNA, că or fi de la Poliție sau Parchete, nu se sesizează. Nimeni nu se întreabă de ce nimeni nu s-a prezentat la anumite termene din diferite procese? De ce au apărut avocați plătiți cu sume enorme, dar ascunse de Ștefănie? De ce, de ce? Nu ne întrebăm doar noi, se întreabă turdenii, care știu din presă sau de aiurea, de jaful de la Grădina Zoologică, de ilegalitățile făcute la Salina Turda, la Primărie etc. La nivelul societății turdene există o neîncredere în creștere față de organele care ar trebui să facă lumină și să readucă banii volatilizați prin mijloace ilicite înapoi, la bugetul local.

Gluma se îngroașă pe zi ce trece, actuala administrație descoperă tot mai multe nereguli, tot mai multe „găuri” care trebuie astupate. Dar nimeni nu face nimic!

Acum, primarul Turzii, Cristian Matei, a răbufnit și promite dezvăluiri exacte într-o conferință de presă la care va invita și șefii de servicii din primărie, pentru a contura exact amploarea dezastrului. Dar cineva trebuie să răspundă, iar banii noștri să revină la noi.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh