20
Sam, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageUltima ședință a Consiliului Local Turda, începută cu un sfert de oră întârziere din cauza coaliției majoritare USL – PP DD, a fost una destul de scurtă, mai ales pentru că multe dintre proiectele de pe ordinea de zi au fost respinse prin neîntrunirea numărului de voturi cerut de lege, 14, atunci când este vorba de patrimonial unității administrative teritoriale.


De exemplu, solicitarea unei firme de a primi înlesniri la plata impozitelor și taxelor către bugetul local a fost respinsă de plenul Consiliului local, în schimb, cea înaintată de Turda Salina Durgău a fost acceptată. Solicitarea firmei Radliv Prestserv IMPEX de pe strada Amurgului, de a fi scutită de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitului pe clădiri și auto, în cuantum de 8 933 de lei, la 24 aprilie 2013, a fost respinsă. Cea a societății Turda Salina Durgău însă, de scutire a majorărilor de întârziere aferente vărsământului din profitul net, în cuantum de 172 408 lei și a majorărilor de întârziere aferente taxei de autorizație de construire în cuantum de 14 401 lei. a fost aprobată de Consiliul Local Turda.

Directorul executiv al Primăriei Municipiului Turda, Maria Turcean, a susținut în fața Consiliului Local că scutirile pot fi acordate, conform legii, dar numai cu aprobarea expresă a Consiliului Local, condiție care a și fost îndeplinită prin votul majorității consilierilor prezenți la ședința extraordinară de dinaintea Sărbătorilor Pascale.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh