20
Sam, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageAvocatul Nicolae Giurgiu, membru PNL Turda, tinde să devină omnireprezentantul Municipiului Turda în toate societățile comerciale subordonate Consiliului Local al municipiului Turda. După ce a fost numit ca reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor de la ADI Asociațiilor ”Apa Văii Arieșului”,  iată că în cadrul ultimei ședințe extraordinare  a Consiliului Local Turda a fost numit de către coaliția consilierilor locali USL-PP DD reprezentant în AGA de la SC


Domeniul Public Turda SA și SC Turda Salina Durgău SA. Spun numit de către coaliția respectivă pentru că aleșii locali UDMR și PD-L au părăsit sala de ședințe declarând că refuză să fie părtași la luarea unor hotărâri pe care le consideră abuzive.

 

Interesant și demn de tot râsul este faptul că hotărâri cu același obiect au mai fost luate și în octombrie 2012. Dacă atunci s-a spus că este vorba de reprezentanți provizorii în AGA, acum nu s-a mai spus același lucru. Consilierii actualei coaliții aflate la putere l-au votat, în absența celorlalți reprezentanți ai turdenilor, pe avocatul Nicolae Giurgiu, cel care toamna trecută a fost băgat în AGA și CA de la Domeniul Public Turda dar și-a dat demisia din acea funcție, câteva săptămâni mai târziu. Mai precis, la secretariatul Consiliului Local Turda există înregistrată în 23 noiembrie 2012, demisia lui Nicolae Giurgiu din AGA de la SC DPT SA, alături de demisiile sale din AGA de la Turda Salina Durgău și Compania de Apă Arieș.

Acum a fost adus, din nou, în prim plan prin numirea sa la AGA de la cele două societăți comerciale subordonate, Turda Salina Durgău și Domeniul Public Turda, dovedindu-se că avocatul liberal joacă ”ping-pong” cu funcțiile de reprezentant  al Municipiului Turda în AGA de la tot felul de societăți, de partea cealaltă a fileului aflându-se Consiliul Local.

Până la alegerile din iunie anul trecut, reprezentantul Municipiului Turda în AGA de la acele toate societățile sau asociațiile pomenite în acest articol a fost, cum era și normal, primarul ales al orașului sau cel desemnat de el să-l înlocuiască, administratorul public Radu Crișan. După ce Ștefănie și Crișan au fost înlocuiți în aceste funcții, coaliția amintită mai sus și-a numit oamenii prin toate Consiliile de Administrație de la DPT și Turda Salina Durgău. Dacă în urmă cu câteva zile Eugen Felezeu (tatăl consilierului PNL Cristian Felezeu) și-a dat demisia din CA de la Turda Salina Durgău, nu același lucru s-a întâmplat cu Vasile Nemeș (tatăl viceprimarului turdean). Dincolo, la SC Domeniul Public Turda,  soția consilierului PP DD Lucian Varo și-a înaintat demisia după ce a ”pus umărul” la numirea lui Adrian Sălăgean ca director al societății, însă Nicolae Roș sr. (tatăl consilierului PSD Nicolae Roș)  nu a catadicsit să facă același lucru.

Primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie a anunțat că va solicita anularea tuturor hotărârilor pe care le consideră ilegale sau abuzive, luate de Consiliul Local Turda. Până la ora scrierii acestui articol, edilul turdean depusese o plângere prealabilă la Consiliul Local Turda, în care se solicită anularea HCL 103 din 2013 prin care Consiliul local, în absența consilierilor PD-L și UDMR numiseră pe avocatul Nicolae Giurgiu ca reprezentant în AGA de la ADI Asociațiilor ”Apa Văii Arieșului”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh