29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imagePreședintele AGA de la AVA, Ioan Racolța, solicită primarilor USL să cadă la pace. Războiul purtat de cele două tabere pentru șefia Comitetului Director al Asociațiilor ADI ”Apa Văii Arieșului” dăunează cetățenilor din arealul Comunității urbane Arieș. Acest fapt a fost relevat de participanții la conferința de presă organizată la sediul acestei asociații, pe str. Bogata nr. 1, la care au participat Ioan Racolța, președintele nou ales al AGA de la Asociațiile ADI ”Apa Văii Arieșului”, directorul executiv al aceleiași asociații, Ludovic Moldvay, și directorul general al Companiei de Apă ”Arieș”, Alexandru Sabău. Cel dintâi a relatat jurnaliștilor prezenți desfășurarea ședinței de joia trecută a AGA de la această asociație, în cadrul căreia primarul comunei Viișoara, Ioan Roman, a propus ca președinte de ședință pe viceprimarul Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. În acel moment, primarul comunei Petreștii de Jos, Ioan Pîrv, i-a spus colegului său: ”- Stai, Romane, că poate mai sunt și alte propuneri.” ”În acest caz, eu nu particip la această ședință”, ar fi spus Dorin Lojigan, conform celor afirmate de Ioan Racolța, părăsind sala de ședință. El a fost urmat și de Ioan Roman care ar fi afirmat că ”noi suntem legați ombilical”, conform declarațiilor participanților la ședință. Astfel că, nemaiexistând cvorumul necesar pentru continuarea ședinței, o nouă întrunire a fost convocată pentru a doua zi, vineri, 5 aprilie.

Vineri, la ora 11.45, mai mulți primari care aveau dreptul să intre în sediul AVA au refuzat să facă acest lucru, după ce firma de pază de acolo nu a permis intrarea primarului comunei Săndulești, Augustin Duca. Realitatea este că primarii respectivi fac parte din USL și doreau impunerea viceprimarului Lojigan drept președinte al AVA însă, fără primarul din Săndulești, nu exista numărul necesar pentru a face acest lucru. Astfel, ședința AGA convocată cu o zi înainte s-a derulat în absența acestora, urmându-se ordinea de zi anunțată în mod legal.

Directorul CAA, Alexandru Sabău, a arătat că accesul în perimetrul de securitate severă se face după anumite reguli. Conducerea AVA a solicitat CAA, cu o zi înaintea desfășurării adunării AGA, să permită accesul următoarelor persoane: Hanga Ioan Radu, Racolța Ioan Vasile, Sașa Valer, Roman Ioan, Zeng Ioan, Crișan Radu Cosmin, Pîrv Ioan, Pădurean Florin, Truță Aurel, Tor Laurențiu, Popa Teodor Cristinel și Păcurar Virgil. Documentul este semnat de directorul executiv Moldvai Ludovic. Acesta este singurul motiv pentru care primarul Augustin Duca, de la Săndulești, a fost oprit la poartă, lui alăturându-i-se și colegii săi din USL.

Ioan Racolța, din funcția sa de președinte al AGA de la AVA, a făcut un apel la colegii săi, primari ai celorlalte localități componente ale asociației să cadă la pace, să se înețeleagă, într-un mod sau altul, atrăgând atenția că neînțelegerile dintre ei nu fac altceva decât să anuleze șansele CAA de a accesa alte 60 de miliarde de euro pentru pasul II al proiectului de reabilitare rețele de apă și canalizare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh