19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poate mulți dintre turdeni, și nu numai, s-au întrebat ce mai face proaspătul deputat de Turda, Mircea Vicențiu Irimie? Iată că alesul turdean a venit în întâmpinarea locuitorilor Colegiului 8 Camera Deputaților și ne-a furnizat ultimele noutăți despre activitatea sa, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Partidul Democrat-Liberal Turda.

”Am depus jurământul de deputat, fac parte din Comisia de Sănătate, o comisie foarte grea pentru că românii așteaptă multe de la această comisie. Sunt convins că toată presa va sta cu ochii pe noi, pe Ministerul Sănătății și Familiei și, în același timp, pe Comisia de Sănătate. (…) Am participat  la audierea ministrului Eugen Nicolăescu, care s-a prezentat cu un program ambițios, și i-am adresat câteva întrebări. Nu a pomenit nimic despre spitalele din municipii, decât de cele din reședințe de județ și de cele 7 centre regionale de salvare a vieții pe care le dorește, așa că eu l-am întrebat care este viziunea și gândirea dânsului, în acest mandat , referitor la spitalele din municipiile care nu sunt reședință de județ”, a relatat deputatul Mircea Irimie câteva aspecte din activitatea sa de parlamentar. El a mai spus că i-a prezentat ministrului sănătății și familiei situația Spitalului municipal Turda, care nu deservește doar locuitorii municipiului Turda ci un areal mult mai mare, uneori acoperind orașul vecin și comunele limitrofe, deci un total de aproape 150 de mii de locuitori. Irimie susține că a solicitat sprijinul ministrului pentru modernizarea spitalului turdean și că așteaptă, în termen de 30 de zile, un răspund din partea acestuia. O altă interpelare adresată ca membru al Comisiei de Sănătate a fost, susține Mircea Irimie, cea referitoare la Serviciul de Ambulanță. ”Chiar dacă apreciez foarte mult valoarea la care se ridică serviciul SMURD, există două servicii care salvează vieți, iar dacă munca lor nu este filmată și înregistrată, totuși, și cei de la salvare salvează multe vieți, în orice condiții. De aceea, consider că și Serviciul de Ambulanță ar trebui modernizat, ar trebui dezvoltat iar salarizarea personalului îmbunătățită. Am înțeles că salariul celor de la salvare este la jumătate față de cel al celor de la SMURD”, a mai precizat deputatul Irimie.

Irimie a mai punctat că guvernele Ponta 1 și Ponta 2 au dat o mare speranță de viață mai bună românilor dar că nu crede că promisiunile celor de la putere sunt realizabile mai ales în condițiile în care cheltuielile cresc.

Ministerele s-au dublat, sunt 24 acum, cu 2-5 secretari de stat fiecare, cu 15 direcții conținând directori, secretari, consilieri, 7-8 servicii ș.a.md., deci o armată întreagă în aceste aparate. Sunt 111 parlamentari în plus, față de legislatura precedentă, deși votul masiv al populație, de la referendumul din 2009, a fost pentru reducerea la o singură cameră cu 300 de parlamentari. De aceea, susține Mircea Irimie, nu cred în promisiunile celor aflați la guvernare.

Deputatul turdean nu s-a abținut de la a reproșa membrilor Partidului Poporului Dan Diaconescu de la Turda conduita din Consiliul local, unde fac parte dintr-o alianță cu PSD, PNL și PC, în timp ce parlamentarii aceluiași partid îi critică și chiar atacă în mod vehement pe cei aflați la putere, de la tribuna Camerei deputaților și Senatului.

Deputatul de Turda și-a manifestat speranța ca, printr-o colaborare cu senatorul Alexandru Cordoș (USL), să reușească atragerea unor fonduri pentru investiții și dezvoltare a obiectivelor de la Turda și din întreaga zonă. Mircea Irimie a promis că va organiza cel puțin lunar o conferință de presă cu mass media locală, iar în toată această perioadă, la sediul Partidului Democrat- Liberal Turda va funcționa un birou al deputatului, unde se dorește organizarea a cel puțin două audiențe pe lună, cu participarea alesului local.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh