19
Mie, Sep
29 New Articles

Politic
Typography

Intervenţia preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul susţinut recent despre starea Uniunii Europene în faţa Parlamentului European, este salutară şi extrem de încurajatoare pentru România. Preşedintele Comisiei Europene a avut, cu acest prilej, mai multe referiri directe la ţara noastră, cea mai importantă fiind ideea potrivit căreia România trebuie să fie sprijinită să adere la Schengen, dar şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă copiii noştri.

„Nu pot accepta ca în Europa de astăzi să avem cetăţeni de mâna a doua! Copiii nu pot muri în Europa din cauza unor boli care ar fi trebuit eradicate cu zeci de ani în urmă. Copiii din România trebuie să aibă aceleaşi oportunităţi ca şi cei din Italia, trebuie să ajutăm aceste state membre să aibă vaccinuri naţionale. Nu pot exista consumatori de mâna a doua şi nu pot accepta ca cetăţenii din centrul şi estul UE să cumpere produse mai proaste decât în restul UE. Şi, nu în ultimul rând, este timpul să aducem România şi Bulgaria în Schengen”, a spus răspicat Jean-Claude Juncker.

De asemenea, preşedintele CE a lansat propunerea ca în perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE să organizeze un Summit special în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019.

       România este angrenată total în proiectul european, iar acest semnal demonstrează şi că suntem în grafic în ceea ce priveşte paşii privind preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Sunt sigură că vom organiza ireproşabil summit-ul propus de Jean-Claude Juncker la Sibiu, şi, de asemenea, că vom fi în măsură să convingem statele încă reticente că implicarea noastră va putea fi mult dinamizată din interiorul Schengen din punctul de vedere al reformei globale a spaţiului european.

       Această poziţie extrem de pozitivă la adresa României venită din partea preşedintelui Comisiei Europene constituie recunoaşterea eforturilor din ultima perioadă a instituţiilor statului român de a evidenţia o nouă viziune a ţării noastre în plan european. Consider, totodată, că preocuparea domnului Jean-Claude Juncker pentru situaţia României este realmente un vot de încredere pentru Guvernul PSD, dar şi o apreciere concretă a acţiunilor noastre de a ne alinia nivelului ţărilor mai dezvoltate din Uniunea Europeană!

Deputat PSD Cluj,                      26 septembrie 2017

Cristina BURCIU

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh