22
Sam, Sep
48 New Articles

Politic
Typography

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de fenomenul nedorit al mamelor minore, adresând în acest sens o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog.

„Vă supun atenţiei situaţia alarmantă a tinerelor minore care devin prematur mame, iar ulterior, atât situaţia copiilor, cât şi a tinerelor respective, devine incertă şi cu consecinţe uneori fatale. Atât în judeţul Cluj, cât şi în toate zonele ţării, s-au înregistrat în ultima perioadă cazuri de fete care au deja trei copii la vârsta de doar 18 ani! Specialiştii susţin că proliferarea acestor evenimente au ca efect riscuri dintre cele mai grave, atât pentru mame, cât şi pentru copiii acestor minore”, a precizat parlamentarul social democrat în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

Cristina Burciu a mai adăugat că repercusiunile acestui fenomen care a devenit extrem de îngrijorător în România, după 1990, sunt de-a dreptul dramatice: „Foarte mulţi copii născuţi de mamele minore sunt abandonaţi în maternităţi, iar ulterior ajung în custodia statului, iar statutul de „copii ai nimănui” nu le conferă nici o educaţie corespunzătoare, în lipsa atenţiei părinteşti, dar nici un viitor promiţător la împlinirea vârstei adulte”.

În finalul interpelării, deputatul PSD a formulat trei întrebări la adresa ministrului Sănătăţii: „1. Care este situaţia minorelor care au devenit mame, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?(Vă rog să îmi prezentaţi situaţia din ultimii trei ani, raportată la cea din 1990).; 2. Ce strategie are Ministerul Sănătăţii pentru dinamizarea activităţilor preventiv-educative desfăşurate în unităţile de învăţământ, în vederea diminuării fenomenului mamelor minore?; 3. Din datele deţinute de MS, care este ponderea copiilor născuţi de minore şi abandonaţi imediat după naştere în maternităţi, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?”.

       „Am abordat acest subiect pentru a încerca să aflăm adevărata dimensiune a acestui fenomen alarmant. Minorele care devin mame sunt, la rândul lor, traumatizate psihic şi emoţional de incapacitatea de a le asigura copiilor un trai decent, iar de aici apar şi cazurile de abandon în primele zile de viaţă. Consider că instituţiile abilitate trebuie să dinamizeze activitatea de prevenţie, iar la acest capitol şi societatea civilă, fiecare dintre noi, poate avea un rol pozitiv”, a concluzionat deputatul clujean Cristina Burciu.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 29 septembrie 2017  

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh