10
Lun, Dec
39 New Articles

Politic
Typography

Deputatul turdean, Cristina Burciu (P.S.D.), s-a confruntat cu mai multe comentarii negative la adresa inițiativei sale anunțată chiar de politician, prin intermediul Biroului său de presă, care a remis redacțiilor presei locale un comunicat intitulat : „Deputatul PSD Cristina Burciu se pronunță pentru diminuarea poluării generată de autovehiculele vechi”.

„Deputatul social democrat Cristina Burciu s-a interesat pentru cetățenii județului Cluj despre intenția Executivului de a introduce o nouă modalitate de taxare a autovehiculelor poluante. În acest sens, parlamentarul turdean s-a adresat oficial Viceprim-Ministrului Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, căruia i-a solicitat informații concrete despre acest subiect preocupant pentru oameni.

„România are o problemă gravă de poluare din cauza autovehiculelor cu norme de poluare Euro 2, 3 şi 4, acestea constituind marea majoritate a parcului auto naţional. După eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie a.c., s-a avansat ideea unei noi taxări a maşinilor poluatoare, în funcţie de emisiile acestora. De asemenea, scoaterea timbrului de mediu a condus la introducerea în acest an în ţară a unui număr foarte mare de maşini poluante, fapt ce a afectat grav calitatea aerului”, a subliniat Cristina Burciu, în interpelarea trimisă conducerii Ministerului Mediului”, se arăta în comunicatul de presă.

Dar, probabil, ceea ce a provocat reacția mai multor alegători pe rețelele de socializare a fost declarația deputatului turdean conținută în comunicatul citat: „Renunțarea la timbrul de mediu a avut drept consecință achiziționarea de către români a unui număr important de mașini la mâna a doua, fapt ce a determinat atât creșterea gradului de poluare, cât și intensificarea valorilor de trafic în toată țara. Sper ca Guvernul să identifice cea mai potrivită măsură pentru a rezolva aceste probleme, dar, în același timp, cu impact nesemnificativ pentru oameni”, a conchis deputatul PSD.

Cum era de așteptat, comentariile negative au apărut imediat însă,  fostul viceprimar turdean, Lucian Varo, susține că deputatul turdeanle-ar fi șters: „In aceasta dimineata doamna deputat a cenzurat toate comentarile ce aduceau argumente impotriva unui impozit pe poluare facut de masinile Euro 1, 2, 3 si 4. Dupa ce au scos taxa auto si au primit voturi suficente sa faca majoritate in Parlament, vor sa-i arda cu un impozit nou pe cei care si-au achizitionat sau detin cate o masina putin mai veche si care nu isi permit sa cumpere una noua fara sa intre slugi la banci. Acum vor o taxa noua dandu-le teapa milioanelor de romani! Ce poluare poate sa faca unul care isi cumpara motorina de 20-50 de lei si merge odata pe saptamana la parinti sau la cumparaturi?”

Am mai găsit, totuși, un comentariu care a scăpat: „Sa vezi ce poluare e in Paris. Am deschis geamul la Masina la poarta de intrare Paris Bercy, pe 5 randuri de masini, era imposibil sa respiri. Trebuie gasite solutii, dar sa fie si de motivare pozitiva, nu doar negativa. Majoritatea celor care si-au luat masini dupa eliminarea timbrului de mediu sunt oameni cu venituri reduse! Vor avea bani sa plateasca noi taxe?”

Alte comentarii întrebau ce poluare rezultă de la motoarele MiG-urilor sau ale autospecialelor pompierilor sau ale armatei, iar unii o întrebau pe doamna deputat cum să își achiziționeze o mașină nouă din salariul minim pe economie.

Întrebarea care se pune este: inițiatiba deputatului turdean de a se pronunța pe acest subiect sensibil este binevenită sau constituie o gafă politică?

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh