20
Sam, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Turda Liberală își începe cu stângul activitatea. Încercarea liberalilor turdeni de a organiza, la Turda, o acțiune similară omologilor lor din Câmpia Turzii a eșuat total.

Liberalii turdeni au umplut, în urmă cu câteva zile, Facebook-ul cu apeluri către turdeni, de a participa la activitatea „Dăruiește viață, donează sânge”, „planificată” marți, 12 decembrie 2017, la Spitalul Municipal Turda: Asociația Turda Liberală lansează astăzi un proiect de suflet care ne dorim sa fie o obișnuintă în această perioadă a fiecărui an. Este vorba de donarea de sânge, un gest umanitar și benevol. Unul din zece pacienți care ajung la spital în România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie pe parcursul vieții cel puțin o singură dată de sânge. In România 2% din populație donează sânge iar 60% din populație are nevoie de el. Sângele nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs și nu poate fi obținut decât prin bunăvoința celui de lângă noi. Putem oferi ceva din suflet cuiva care chiar are nevoie de încă o aniversare, de încă un zâmbet, de încă o șansă la viata. Este așadar o provocare pe care v-o adresam fiecăruia dintre voi și la care suntem siguri ca veți răspunde”, se spunea în apelul difuzat exclusiv prin canalele Partidului Național Liberal, fără a se face apel la presă. Incluziv această poziție a liberalilor față de presa turdeană face parte dintr-o încercare mai amplă de a discredita reprezentanții presei în ochii turdenilor, începută după ce liberalii au pierdut, pe „mâna” lui Tudor Ștefănie, alegerile locale de anul trecut.

Se pare însă că, ne-buni organizatori, liberalii turdeni au pus „căruța înaintea  boilor”, anunțând evenimentul fără să aibă aprobările necesare. Ei nu anunțaseră conducerea Spitalului Municipal Turda despre acțiunea pe care doreau să o organizeze dar, lucru mai grav, nu aveau aprobările necesare și acordul Centrului Județean de Transfuzii. Iată ce a răspuns Spitalul Municipal Turda solicitării primite de la Asociația Turda Liberală, la două-trei zile după ce aceștia promovau deja donarea de sânge pe rețelele de socializare:

„Spitalul Municipal Turda, reprezentat legal prin Manager Dr. Stănilă Ovidiu Sebastian, ca urmare a solicitării dumneavoastră privind punerea la dispoziție a unui spațiu adecvat în cadrul Spitalului Municipal Turda în vederea unei acțiuni de donare de sânge, vă comunicăm faptul că nu putem autoriza această acțiune din următoarele considerente:

  • Nu ni s-a pus la dispoziție acordul scris dintre Asociația Turda Liberală și Centrul Regional de Transfuzii Cluj, absolut necesar în astfel de situații.
  • Evenimentul a fost anunțat public cu 3 zile înainte de a fi trimisă solicitarea către Spitalul Municipal, fără a se solicita acordul instituției, fără ca noi să avem posibilitatea de a ne asigura că acțiunea poate avea loc în condiții de maximă siguranță.
  • Nu ni s-a pus la dispoziție nici un document care să ateste numărul de persoane așteptate la donare, pentru a putea dimensiona corect capacitatea logistică și necesarul de personal.

O lipsă de organizare corespunzătoare poate pune în pericol viețile oamenilor. O acțiune de donare de sânge implică multe responsabilități și o serie de măsuri care trebuie respectat. Vă asigurăm de toată susținerea unei astfel de acțiuni pe viitor, cu respectarea termenilor menționați mai sus”, se arată în adresa cu nr. 14837/08.12.2017 semnată de managerul Spitalului Municipal Turda, Dr. Stănilă Ovidiu Sebastian.

Ca urmare, liberalii turdeni nu au anulat acțiunea ci au amânat-o. Iată cum justifică ei eșecul organizării în data de 12 decembrie 2017 a donării de sânge: „Asociația Turda Liberală îi anunță pe toți cei interesați că activitatea ”Dăruiește viață, donează sânge”, planificată marți, 12 decembrie 2017, la Spitalul Municipal Turda, se amână din motive independente de voința noastră. Între nevoia acută de sânge și hățișurile birocratice, au câștigat, sperăm doar temporar, hățișurile birocratice... Sperăm că, de îndată ce Spitalul Municipal își va rezolva problemele legate de spațiul necesar unei astfel de activități, vom fi primii invitați să finalizăm activitatea pe care ne-am fi dorit să o ducem la capăt în această lună! Ne dorim ca toți cei responsabili să sprijine inițiativele de acest gen, indiferent de inițiatorii lor, pentru că viața ar trebui să fie mai importantă decât interesele personale sau politice ale celor care ocupă vremelnic funcții de decizie la nivel local. Mulțumim tuturor celor care și-au manifestat interesul pentru a dona sânge. Sperăm să vă avem alături și în momentul în care activitatea noastră va putea fi realizată”, au publicat cei de la Asociația Turda Liberală pe Facebook.

Președintele Tineretului Liberal din Turda, Sergiu Marcu, scrie pe aceeași rețea de socializare un mesaj ce ține de genul science-fiction, probabil la nervi (pe bună dreptate), motiv pentru care trecem peste greșelile de ortografie: „Când caracatița își întinde tentaculele peste viețile oamenilor:
Campania de donare de sânge pe care a inițiat-o Asociația Turda Liberală nu poate avea loc. 
Dragi Turdeni, într-o țară în care bolnavii nu pot primi sânge din cauza lipsei donatorilor, orgoliile politice ale unor indivizi sunt mai presus de viețile cetățenilor. 
Pe această cale, îmi arat regretul față de atitudinea celor care se ocupa cu administrarea Spitalului Municipal din Turda. 
Făcând abstracție de funcția politică pe care o am,ca simplu cetățean al municipiului Turda, cer public domnului Ovidiu Stanila, manager al spitalului, să rezolve de URGENȚĂ problema instituție în vederea campaniilor de donare de sânge. De asemenea, dacă problema e una fictivă, îl rog sa reevalueze situația, și să-și dea seama ca indiferent de apartenenta politica, în primul rand suntem cu toții OAMENI. Jurământul lui Hippocrate ar trebui dea de gândit tuturor celor care îl rostesc în aceasta viata. 
Cu mare, mare, părere de rău!!!”,
 a justificat tânărul liberal eșecul organizatoric al Asociației Turda Liberală, dând vina pe politic, atunci când trebuia doar acceptul Centrului de Transfuzii Cluj, condiție sine qua non pentru o astfel de acțiune, realizată cu succes, deja de mai multe ori, de către șeful PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, în orașul vecin.

Pentru ca părerea noastră despre capacitățile organizatorice ale liberalilor turdeni să fie pe deplin justificată, lîn dimineața zile de 11.12.2017, la ora 10.00, când am finalizat rândurile de față, evenimentul creat pe Facebook nu era, încă, anulat (așa cum se poate vedea în imagine). Așa că mâine, cei de la Spitalul Municipal Turda s-ar putea trezi pe cap cu niscai donatori, deși Cabinetul de Transfuzii de la Turda este închis de ani buni.

Și în cazul de față, ca în multe altele legate de liberalii din Turda în ultimii ani, nici nu știi dacă să te apuce râsul sau plânsul.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh