29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Așa după cum menționam într-un comunicat anterior, disperarea din sânul organizației PNL Turda, consecință a rezultatelor catastrofale în recentul sondaj de opinie (care-i plasează la un scor cu o cifră, sub PMP), continuă! De data aceasta, s-au folosit de niște minciuni grosolane, în speranța că își vor păcăli propriul electorat! Însă, turdenii sunt suficient de deștepți ca să înțeleagă modul jignitor în care PNL Turda a încercat să-i manipuleze.

Cu ce sunteți de vină, PNL Turda? Probabil, răspunsul cel mai bun l-ar oferi chiar turdenii care v-au sancționat la vot în 2016.

Dar, vă putem prezenta și noi câteva posibile răspunsuri, așa după cum le-am auzit de la turdeni (pentru că noi dialogăm cu oamenii, nu căutăm ceartă permanentă, așa cum faceți dvs):

- sunteți de vină pentru că ați fost părtași la ceea ce s-a întâmplat la Zoo Turda (1,8 milioane de lei ”dispăruți”, doar la constatarea Curții de Conturi, că poate sunt mai mulți!). Turdenii ar putea fi puși la plată (8 milioane de lei), pentru ceea ce ați făcut acolo!

- sunteți de vină pentru că nu ați gestionat corect contractul de concesiune al serviciului public de transport public, iar acum administrația locală este nevoită să plătească vreo 7 milioane de lei, pentru că ați ascuns contractulși pentru că ați fost lipsiți de profesionalism!

- sunteți de vină pentru că ați lăsat administrația locală în datorii, administrația locală având de plătit vreo 12-16 ani pentru creditele luate în perioada în care ați condus Turda

- sunteți de vină pentru că nu ați făcut lucrări de asfaltare, iar acum noi, cei care facem parte din actuala administrație locală, trebuie să găsim soluții pentru a compensa lipsa dvs de activitate

- sunteți de vină pentru că ați înstrăinat ștrandul municipal din Băi, iar acum trebuie să ne judecăm să-l recâștigăm pentru turdeni

- sunteți de vină pentru că nu ați micșorat niciodată taxele și impozitele locale (așa cum noi am demonstrat că se poate, după 2016), atunci când ați putut

- sunteți de vină pentru că ați creat mecanisme de păpat banii prin echipa de fotbal, fără măcar să vă gândiți și la grupele de copii, Turda neavând echipe de juniori republicani (au fost înființate acum)

- sunteți de vină pentru că ani de zile ați aprobat plata datoriilor acumulate de chiriașii de pe Nicolae Teclu, iar în 2016 ne-ați lăsat și nouă de plată câteva zeci de mii de lei (pentru care ați știut să faceți tam-tam-ul necesar, chiar dacă erau datoriile provenite din administrația dvs)

- sunteți de vină pentru că ați vrut să băgați 2.500.000 de lei în ”fațadizarea” Casei de Cultură în construcție, probabil tot un mecanism de ”sifonat” banul public

- sunteți de vină pentru că v-ați ”rezolvat” voi între voi, dându-vă terenuri de case și alte facilități de acest gen, la care oamenii de rând nu aveau acces (putem dezvolta subiectul, dacă e nevoie)

- sunteți de vină pentru că v-ați angajat toate pilele, doar pe baza carnetului de partid, iar acum dacă vin oameni competenți pe posturi, faceți gură mare, să nu cumva să-și piardă incompetenții voștri posturile

- sunteți de vină pentru că ați căpușat bugetul local cu tot felul de ONG-uri pe care vi le-ați făcut, care între timp au dispărut din declarațiile voastre de interese (domnul Rigman poate explica mai multe, că era ”mufat” la banul public, dacă nu o facem noi)

- sunteți de vină pentru că ați băgat miliarde de lei într-un centru de ecarisaj, fără să rezolvați nimic în afară de ”spălarea banilor”, iar acum trebuie să găsim noi soluții în privința câinilor de pe străzi

- sunteți de vină pentru că lipsiți de la ședințe, neîndeplinindu-vă astfel obligațiile de ales local în slujba cetățenilor, nereușind să reprezentați interesele aleșilor dvs în Consiliu (dar vom prelua noi și această sarcină, că nu ne sperie munca în folosul cetățeanului)

- sunteți de vină pentru că sunteți niște incapabili cu gura mare, care fac pe deștepții, jignindu-și colegii de Consiliu, dar nu sunteți în stare să propuneți un proiect de hotărâre fără să vă faceți de rușine (chiar să nu știți zonarea localității?!)

- și mai aveți multe altele, pe care turdenii nu le-au uitat.

Și acum, să lămurim și celelalte aspecte:

  1. Mințiți prin omisiune și jumătăți de adevăr. Este adevărat că nu PNL Turda a inițiat sondajul, ci superiorii dvs! Agitația dvs din aceste zile îl confirmă. Toți au înțeles acest lucru! E trist pentru PNL Turda că a ajuns la un scor electoral cu o cifră, dar nu-i treaba noastră! Este exclusiv meritul dvs!
  2. Domnul consilier PMP Radu Zoltan și-a făcut o poză într-un loc public. Faptul că în acel loc era un steag secuiesc (apropo: știați că și Turda are un steag oficial al localității?), iar dvs ați interpretat jenant acest lucru, jignindu-vă un coleg de Consiliu, confirmă doar caracterul dvs. Noi nu am spus nimic când dvs v-ați asociat cu un criminal, fost candidat la Parlament, care acum am înțeles că frecventează acțiunile dvs, ale liberalilor (pe principiul, cine se aseamănă se adună!).
  3. Faptul că nu înțelegeți cuvinte care fac referire la impotența politică și la modul abject în care faceți politică, nu se datorează lipsei noastre de lectură. Mai degrabă, denotă faptul că faceți parte din categoria celor care citesc mult și nu înțeleg nimic!
  4. O precizare: am respectat numerotația dvs, iar faptul că cifra 3 se repetă vi se datorează dvs. Înțelegem, agitația scorului electoral și presiunea asupra organizației a determinat și erori de acest gen (oricum, mai mică decât cea în care ați demonstrat că habar nu aveți despre zonarea Turzii).

PMP Turda nu este o anexă a PSD. Dacă fratele președintelui PMP a fost angajat la API este o chestiune a capacității sale, exact cum au fost angajați și membrii PNL până în 2016, fără ca cineva să spună că Dinu Luca (un obișnuit al Consiliilor de Administrație prin diverse societăți ale municipalității), angajat doar pentru că este un membru PNL de seamă.

  1. ”Creșterea de taxe” este o mare MINCIUNĂ a dvs, ușor de demonstrat! Pentru asta, faceți comparația cu Câmpia Turzii (condusă de PNL), unde după logica dvs s-au majorat... 107 taxe! Nici acolo, nici la Turda, NU s-au majorat taxe, ci au fost indexate (obligatoriu, conform prevederilor legii) cu indicele de inflație! Când cineva îți demonstrează că ești mincinos, este explicabil scorul electoral care vă dă frisoane! Toate datele sunt aici: http://campiaturzii.ro/hcl/2018/hcl_68.pdf
  2. Amendamentele dvs de reducere a taxelor au fost făcute fără să aveți o analiză de impact. Repunem videoul în care dvs făceați referire la taxele și impozitele locale și la ceea ce vă doriți dvs, ca să mai râdă încă o dată turdenii (pe lângă faptul că vă demonstrăm minciuna):

https://www.youtube.com/watch?v=kAUVfXihdl4

  1. Menționând că taxa pentru transportatori îngreunează mediul de afaceri local, ați demonstrat încă o dată că nu aveți habar de nimic! Asta pentru că taxa respectivă NU se aplică pentru agenții economici din Turda (deci, nu afectează mediul de afaceri local, conform art. 3 din HCL 338/20.12.2016, care poate fi citita aici: http://primariaturda.ro/hotararea-nr-338-privind-aprobarea-regulamentului-si-tarifelor-pentru-eliberarea-si-folosirea-autorizatiei-de-acces-tonaj-privind-stabilirea-conditiilor-de-acces-a-autovehiculelor-cu-masa-maxima-auto, unde se poate vedea că NU a fost niciun vot împotrivă!). Pe de altă parte, dacă până în anul 2020 se va moderniza strada 22 Decembrie (Armata Roșie), atunci taxa a avut o justificare utilă!
  2. Consilierii locali nu votează desființarea unei instituții școlare! Consilierii locali doar constată că nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a fi o structură școlară, la sesizarea IȘJ Cluj. În perioada în care PNL a condus administrația locală, s-au desființat două școli, Gheorghe Barițiu (nr. 2) și Potaissa (nr. 3). Tot datorită prevederilor legale, că nu suntem ipocriți ca dvs!
  3. PMP Turda nu este servil nimănui! Dar poate ne explicați dvs cui sunteți servili, în condițiile în care ați susținut un consilier local PMP pentru funcția de viceprimar, iar apoi ați votat un consilier local PSD pentru această funcție! Sau... ați uitat?! Sau poate ne spuneți cum erați în aliață cu PSD, în celebra USL, lucru pe care noi nu l-am făcut! Atunci era bine?! Că v-ați băgat oamenii pe la regii și ați păpat cu poftă din banul public?

PMP Turda votează ORICE proiect este benefic turdenilor, indiferent cine este inițiator! Spre deosebire de consilierii PNL, consilierii PMP s-au prezentat la ședințele de Consiliu în care s-au aprobat proiectele de accesare a fondurilor europene, necesare pentru a îmbunătăți traiul turdenilor și pentru a rezolva problema asfaltării străzilor! Pentru că noi ne gândim la turdeni, nu la războaie politice, generate de orgoliul stupid și al infatuării unora ca dvs.

  1. Spre disperarea dvs, PMP nu se destructurează. PNL Turda s-a destructurat după ce 200 de membrii l-au părăsit în ultimul an, după neînțelegerile care au avut loc în interiorul organizației, în urma alegerilor pe care le-ați avut?!

Iar noi, PMP Turda, ne vedem de ale noastre pe plan local, în interesul cetățeanului. Iar asta se vede și din sondajul care v-a dat frisoane, pentru că vă indica un scor electoral de o singură cifră pentru PNL Turda. Și se vede și pe Facebook, unde pagina noastră are 2.157 de fani, în timp ce pagina PNL Turda are doar 567 de fani (cam 25% din cât avem noi, ca să menționăm un procent cu 2 cifre, că înțelegem disperarea care v-a cuprins după procentul cu 1 cifră, din sondajul făcut de voi la Turda)

  1. Pentru dvs, Siegried Mureșan a devenit valoros doar după ce a trecut la PNL. Cât era europarlamentar PMP nu l-ați lăudat prea tare și nici nu l-ați susținut pentru funcția de prim-ministru, atunci când a fost propus de PMP. Noi îl considerăm valoros și acum. Că nu e moral și principial ceea ce a făcut, asta e altceva! Însă, probabil dvs vă plac astfel de oameni.

Referitor la grija pe care ne-o purtați, vă promitem solemn că nu o să fim înghițiți de PSD, că vom lupta în continuare pentru interesele turdenilor, că ne vom sacrifica timpul personal pentru a fi prezenți la ședințele Consiliului Local (că de aceea ne-au votat turdenii) și că vom face un procent electoral mai mare ca al dvs (știm că sondajul v-a dat aceste frisoane, iar o vorbă din popor spune că ”de ceea ce vă este frică, nu o să scăpați”!).

În plus, domnul Ciprian Rigman degeaba speră că va fi băgat în seamă de conducerea centrală a PMP, pentru a prelua organizația locală PMP Turda (probabil, știind că va primi un loc eligibil la PNL)! Îl anunțăm public că nu e băgat în seamă, iar oameni ineficienți ca dânsul nu au șanse în PMP!

 

PMP Turda

 

NR - Titlul ne aparține

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh