29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Parlamentarul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, vine în sprijinul cadrelor didactice aflate în pragul pensionării care doresc să își continue activitatea. În acest sens, deputatul PSD s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, căruia i-a cerut lămuriri concrete referitor la această posibilitate.

„Vă supun atenţiei o problemă semnalată de mai multe cadre didactice din municipiul Turda şi judeţul Cluj, care, prin intermediul meu, solicită să primească răspuns la o nelămurire. Concret, mai multe învăţătoare aflate în pragul pensionării doresc să ştie dacă îşi mai pot continua activitatea în domeniu, respectiv dacă este emis un act normativ care să le dea posibilitatea să continue la catedră”, a subliniat Cristina Burciu, în documentul oficial trimis conducerii MEN.

Deputatul turdean s-a referit și la o informaţie apărută recent în mass media, potrivit căreia cadrele didactice din învăţământul primar, respectiv clasele I-IV, dispuse să-şi prelungească activitatea până la 65 de ani, după împlinirea vârstei de pensionare, o pot face în baza unei cereri.

„Se pare că există şi o recentă decizie în acest sens a Curţii Constituţionale, care permite continuarea contractelor de muncă din învăţământ după data vârstei standard de pensionare, respectiv prelungirea automată a acestora, până la împlinirea vârstei de 65 de ani. Având în vedere situaţia prezentată, vă rog domnule Ministru să-mi acordaţi un răspuns în conformitate cu prevederile legale”, a concluzionat Cristina Burciu.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 18 iunie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh