18
Joi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Liberalul Păunel Tișe și colegii săi din Consiliul Județean Cluj, unde ONL-UDMR dețin majoritatea, vor să împartă, încă o dată, banii din impozitul pe venit pe criterii politice. Dacă analizăm, fie și superficial, anexa care însoțește proiectul de hotărâre care va fi analizat în ședința de azi, de la ora 13, constatăm sume mult mai mari propuse spre alocare localităților cu primari PNL și UDMR. Dacă luăm doar localitățile din zona noastră constatăm lucruri „strigătoare la cer”, anormalități cu care, însă, Păunel Tișe și ai săi ne-au obișnuit, de fiecare dată când au deținut puterea.

Astfel, Turda (cu primar PSD) ar urma să primească 160.000 lei, în timp ce Câmpia Turzii (cu primar PNL) este prevăzut cu 200.000 lei! Cât Turda, conform propunerii lui Păunel Tișe, ar urma să primească comuna Mihai Viteazu, al cărei primar este membru UDMR! Ca să continuăm comparațiile, Săndulești, cu primar social-democrat, este prevăzut să primească doar 70.000 lei. Ca și Tritenii de Jos, Viișoara, Aiton, Luna, în timp ce Tureni, Petreștii de Jos, Călărași etc, cu primari liberali, vor primi, foarte probabil, 104.000 de lei.

Sumele nu sunt foarte mari, însă modul de împărțire este, din nou, umilitor și reflectă o gândire măruntă la nivelul conducerii Consiliului Județean Cluj. Iată, în facsimil, tabelul complet cu propunerea de împărțire a banilor care îi aparține lui Păunel Tișe, iar mai jos publicăm cum acesta învelește „ciocolata în staniol”:

Ce spune președintele Consiliului județean, Alin Păunel Tișe, despre propunerea de împărțire a respectivelor sume: „Prin adresa Consiliului Județean Cluj nr. 29.970 din 12.09.2018, transmisă primăriilor din județ, s-a solicitat comunicarea unei liste cu priorităţile unităţilor administrativ-teritoriale în vederea acordării de sume pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și pentru cofinanţarea programelor de dezvoltare locală în anul 2018.

Astfel, analizând cererile transmise şi consultând primarii unităților administrativ-teritoriale din județ, în calitatea lor de ordonatori principali de credite, am elaborat Proiectul de hotărâre <LLNK 12002   969 20 301   0 33>privind nominalizarea sumelor din impozitul pe venit pe unități administrativ-teritoriale prin care propunem alocarea sumei  de 8.053 mii lei, conform anexei la acest proiect de hotărâre, pentru achitarea arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Pentru aceste considerente, propun analizarea proiectului de hotărâre întocmit, conform procedurilor prevăzute de Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Cluj, în vederea supunerii lui spre aprobare, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Cluj”, arată Tișe în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh