18
Joi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Intitulat „PSD sabotează dezvoltarea județului”, comunicatul de presă trimis azi de președintele forului județean, Alin Păunel Tișe, frizează, din nou, ridicolul. Din 2016, de când Tișe a ajuns în acea poziție ca urmare a coalizării politice PNL-UDMR, la nivelul județului, și nu ca urmare a votului alegătorilor, acesta își continuă lupta „de curtea școlii” cu PSD-ul învins de puțin, profitând de orice ieșire în presă pentru a-i denigra pe aleșii acestui partid. Este o modă la Cluj ca aleșii PSD-ului, victima preferată a alegătorilor din județ, să fie acuzați și arătați cu degetul de acest politician moștenit de clujeni de pe vremea când PD-ul lui Băsescu dicta în țara asta cine ia bani mai mulți și cine mai puțini, cine trebuie să strângă cureaua și cine nu, cine trebuie să ia salarii nesimțite și cine trebuie să ia pensii micșorate.

Iată comunicatul de presă la care facem referire: PSD mimează guvernarea și administrația atât la nivel local cât și la nivel național.

PSD sabotează alocările financiare către localitățile din județul Cluj prin votul dat, sau, mai exact, prin nevotare a proiectelor de susținere financiară a UAT-urilor.

În 2018 am alocat bani comunelor de 4 ori.

De 4 ori, PSD s-a opus proiectelor și a sabotat alocările financiare.

La ședința și alocarea de ieri, au votata împotriva dezvoltării următorii consilieri: Pop Petre, Mătușan Vladimir, Oprea Laurențiu, Sălătioan Vasile, Lăpușan Remus Gabriel, Luca Viorel.

PSD mizează doar pe subdezvoltare, dorind să mențină aceste comunități într-o stare de  permanentă nedezvoltare”, se exprimă în stilu-i caracteristic, președintele Consiliului Județean Cluj, care semnează doar cu unul din cele două prenume primite la botez, Alin Tișe.

Ce trebuie să știe cititorii noștri, obișnuiți să fie informați corect despre dedesubturile gesturilor politice care le influențează viața, este faptul că acest gen de „ieșiri”, prin care Tișe manipulează opinia publică în stilul în care o făcea mentorul său, Traian Băsescu, și colegul său de partid, Tudor Ștefănie, ca să dăm și exemplu local, sunt aruncate în spațiul public, ori de câte ori consilierii județeni PSD nu votează cum ar dori liderul PNL. Adică de fiecare dată când Tișe și ai săi vor să aloce localităților din județ banii livrați de Guvernul României (nu de Păunel Tișe care minte când spune „am alocat de 4 ori bani comunelor”), după criterii exclusiv politice, de apartenență la PNL sau UDMR a primarului UAT-ului respectiv. Spre localitățile conduse de PSD se dau banii mult mai puțin, chiar dacă acele UAT-uri sunt mult mai mari, iar contribuabilii despre ai căror bani este vorba sunt mult mai mulți, cu impozite mai mari...

Și așa cum hoțul strigă „– Hoțul!”, Păunel Tișe îi acuză pe PSD că nu sunt de acord cu alocarea banilor respectivi către comune. Nimic mai fals, ei sunt de acord, dar proporțional după populația fiecărei comune, nu după culoarea politică a primarului. Atât de simplu... Dar dacă îl asculți doar pe Tișe, căci consilierii județeni PSD nu prea contracarează atacurile liderului liberal (ceea ce arată o slăbiciune sau nepricepere), ai putea crede că acești pesediști sunt „ai dracului”, iar Păunel are pene de înger.

 Tișe nu este singur în acest comportament, unul dintre cei mai importanți sprijinitori ai acestei politici este consilierul local din Câmpia Turzii, Cristian Haiduc, acum liberal, dar având aceeași sorginte PD-istă, care are, la rândul său, un punct de vedere total ilogic și exagerat, când vine vorba de împărțirea banilor de către forul județean. Explicațiile sale când justifică sumele mult mai mari alocate Câmpiei Turzii față de orașe ca Turda și Dej etc., sunt cel puțin aberante, însă la acest subiect o să revenim, pe larg, într-un alt articol.

Să mai notăm că există și consilieri PSD care votează ca și cum ar fi liberali, unul dintre el văzându-se, de curând, cu sacii în căruță, firma sa preluînd transportul public pe traseul Turda-Cluj.

În fine, o să revenim cu alocările de bani hotărâte de puterea PNL-UDMR de la Cluj, prin care Turda și alte localități cu primari PSD sunt nedreptățite și pedepsite pentru că nu au votat partidul lui Păunel & Co.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh