27
Sam, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Istoricul Armand Goșu va susține conferința ”Conflictul din Ucraina si implicațiile acestuia pentru România”

Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni (CMC) va organiza în 19 octombrie ora 18.30, la Wonderland Resort, Cluj-Napoca,  conferința intitulată "Conflictul din Ucraina și implicatțiile acestuia pentru Romania".

Invitatul special al evenimentului este conf. univ. dr. Armand Goșu. Istoric reputat, dascăl de prestigiu al Universității din București, spirit polemic, cu opinii ferm conturate și bine argumentate, profesorul Goșu este specialistul român cel mai calificat și consacrat în trecutul și prezentul lumii ruso-sovietice.

Conferința profesorului Goșu face parte din seria de evenimente cultural- memoriale ”Povestirile Trecutului dIn Prezent”.

Reamintim că în 20 octombrie a.c. vom organiza dezbaterea Grupul "Teodor Sușman" - 75 de ani de la constituire, în orașul Huedin, iar a doua zi va avea loc evenimentul intitulat "Drumeție cu Poveste - pe urmele luptatorilor anticomuniști din Apuseni".

De mai mulți ani, poate de decenii, împotriva istoriei, ca parte fundamentală a timpului omenirii, sunt aruncate cuvinte de ocară, de dispreț. Din ignoranța sau rea credință, trecutul este redus la stadiul inutilității împovărătoare. Or, încercarea de cunoaștere a trecutului, dincolo de a fi o interesantă experiență cultural-estetică, poate îndeplini un rol esențialmente pragmatic: de refondare a premiselor prezentului și a viitorului.

Ca atare, „Povestirile Trecutului din Prezent” constituie o intenție de a vorbi și dezbate, în termeni simpli și agreabili, despre fapte ale istoriei și despre felul în care ele au participat sau participă la facerea prezentului.

 

Asociația Clubul Monarhistilor Clujeni

 

SURSA FOTO: Universul.net

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh