19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Parlamentarul turdean Thumbnail imagese dovedeşte unul destul de activ pe scena politică, cel puţin dacă judecăm după frecvenţa declaraţiilor şi interpelărilor politice emise constant de la preluarea funcţiei de deputat.  Şi în aceste zile am primit din partea sa o declaraţie politică intitulată „PD-L partid promotor al migraţiei politice” în care atrage atenţia asupra acţiunilor de racolare desfăşurate, în opinia sa de partidul de guvernământ, în detrimentul primarilor penelişti.
„În ultimele două luni, într-un judeţ din Moldova, concret în judeţul Neamţ, PD-L a început o activitate febrilă de „convertire” a primarilor altor partide. Operaţiunea a fost încheiată cu „succes”.

Utilizând tertipuri neprevăzute în nicio lege, ci doar în legea după care se conduce, PD-L a racolat 9 din cei 10 primari liberali din judeţ” se arată în documentul trimis de Pop care continuă: „Pentru a ocoli legislaţia care conduce la pierderea funcţiei de primar a celui care migrează la un alt partid politic, PD-L a inventat un „dualism” politic: primarul racolat rămâne în acte la partidul pentru care a candidat în alegeri, dar în acelaşi timp devine coordonator special al organizaţiei PD-L din localitatea în care funcţionează. O practică total străină şi de Legea partidelor politice.”

Deputatul turdean îi acuză pe pedelişti că în urmă cu trei-patru ani, când erau parteneri la guvernare cu PNL, se lăudau cu faptul că au introdus în legislaţia privind aleşii locali elemente care să blocheze migraţia politică. „Acum”, arată Virgil Pop, „după cum se vede, partidul domniilor lor este acela care încalcă flagrant legislaţia care stopează migraţia politică a aleşilor locali. Şi nu doar o încalcă, ci încurajează pe faţă migraţia politică. În 2001, când PD a pierdut 50% dintre primarii pe care îi avea, în urma racolărilor masive practicate de PSD, domnii Băsescu, Boc&co. reclamau aceste practici în forurile politice europene. Acum, PD-L a luat locul PSD-ului din perioada 2001-2002 şi continuă practicile politice antieuropene. Mai ştiu că au existat tentative de anulare a prevederilor legislative care stopau migraţia politică, dar în ultimul moment fruntaşii PD-L au renunţat la intenţia lor. Frica de presă şi ecourile negative ce ar fi venit dinspre Uniunea Europeană au determinat pasul înapoi. Dar atât timp cât s-au găsit metode prin care legea să fie ocolită, efectul este acelaşi. Şi se poate spune fără echivoc, că PD-L încurajează pe faţă migraţia politică.Deputatul PNL îşi încheie declaraţia politică printr-un apel  adresat Partidului Democrat - Liberal „să înceteze cu practicile nocive privind racolarea primarilor, indiferent că este vorba de primari PNL, PRM, PNG, PSD sau de la alte partide. Prin modul în care acţionează, PD-L nu doar că se descalifică, dar şi discreditează actul politic din România. Şi nu în ultimă instanţă, şi aici este cel mai grav, PD-L îşi bate joc şi desconsideră voinţa electoratului.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh