20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, condusă de pedistul Florin Stamatian a formulat în luna iulie acţiuni în contencios administrativ împotriva hotărârilor adoptate de către consiliile locale din Câmpia Turzii, Apahida, Căşeiu, Mica, Tritenii de Jos, Câţcău, Chiuieşti şi Consiliul Judeţean Cluj,  prin care au fost aprobate măsuri în domeniul salarizării personalului. La Câmpia Turzii, majoritatea consilierilor locali sunt din cadrul Partidului Democrat iar şefia Consiliului Judeţean este deţinută de pedelistul Alin Tişe, aşa încât putem vorbi de divergenţe de opinie între reprezentanţii guvernului în teritoriu şi administraţia locală.
Astfel, consiliile locale amintite, respectiv Consiliul Judeţean, au adoptat în cursul acestui an o serie de hotărâri prin care au aprobat acordarea de suplimente salariale pentru funcţionarii publici din aparatul de specialitate, cu încălcarea prevederilor Legii 330/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Instituţia Prefectului a cerut instanţei anularea hotărârilor, pe motivul nerespectării prevederilor Legii 330 din 2010 privind salarizarea unitară.
Astfel, potrivit art. 8 din Legea 330/2010, „în anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor funcţiilor de bază şi a indemnizaţiilor se va face numai pentru acelea care au un nivel mai mic de 705 lei pe lună şi fără a depăşi această valoare".
Instituţia Prefectului consideră că hotărârile adoptate sunt nelegale, deoarece se aprobă acordarea de suplimente salariale cu încălcarea prevederilor legale care interzic în mod expres, acordarea oricăror majorări salariale în cursul acestui an, pentru salariile mai mari de 705 lei pe lună, precum şi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la modalitatea de utilizare a fondurilor publice. (Legea 273/2006, a finanţelor publice locale).

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh