16
Ma, Apr
13 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Un comunicat sosit din partea Organizației PNL Turda vine să lămurească acțiunile oamenilor lui Virgil Pop din ultimele săptămâni. După ce a fost părăsit de aproape tot Biroul Politic al filialei, Virgil Pop încearcă să insinueze ideea că demisionarii au părăsit partidul pentru a trece la o altă formațiune politică, gest negat vehement de fostul vicepreședinte Ioan Florea și colegii săi.

Dar iată conținutul integral al comunicatului venit din partea PNL Turda urmând ca apoi să analizăm puțin mișcările politice din sânul acestui partid:

„PNL Turda are un nou birou de conducere format din 13 persoane, sub conducerea preşedintelui său, deputatul Virgil Pop. Propunerea de Birou a fost validată în şedinţa conducerii PNL Cluj din data de 3 martie, urmând ca preşedintele Virgil Pop rămas în funcţie, conform Statutului, să convoace o Adunare Generală pentru alegerea unei noi echipe de conducere a PNL Turda, în maxim 90 de zile de la data Hotărârii.
"Organizaţia liberalilor turdeni nu a fost dizolvată, aşa cum şi-ar fi dorit inamicii Partidului. Am purtat discuţii cu unii dintre cei aflaţi pe lista demisionarilor şi sunt persoane care mi-au declarat în scris că, deşi au fost nominalizaţi ca demisionari, nu au depus niciodată un act oficial în acest sens. Aceştia m-au asigurat că rămân alături de mine şi de PNL Turda, lucru care mă onorează, deoarece ştiu la ce presiuni au fost supuşi", a arătat preşedintele PNL Turda.
El a spus că va face publice în scurt timp data şi locul la care va avea loc Adunarea Generală a PNL Turda."
Demisionarii știau încă de săptămâna trecută că unii dintre ei au fost corupți de Virgil Pop. Ioan Florea și colegii săi știau că socrul deputatului l-a vizitat pe unul dintre ei, cu care are relații de amiciție de mai mult timp, cerându-i acestuia să se întoarcă în partid. În schimb acelui demisionar i s-a promis că deputatul îi va rezolva anumite probleme legate de proprietatea asupra unor terenuri, probleme nerezolvate de mulți ani.
Așadar, comunicatul lui Virgil Pop nu i-a luat pe foștii peneliști prin surprindere, ei mulțumindu-se deocamdată să afirme că manevrele deputatului nu-i surprind pentru că acestea reprezintă tocmai unul dintre motivele plecării lor.
În 2 februarie, nouă membri ai Biroului Politic al PNL Turda și-au anunțat demisia din toate funcțiile deținute în cadrul partidului. Demisiile acestora au fost motivate de lipsa activității desfășurate de actualul deputat, Virgil Pop, de modul în care acesta înțelege să conducă organizația turdeană, unul total nedemocratic, în opinia lor. În plus, grupul de politicieni care au părăsit PNL au afirmat în repetate rânduri că demisiile lor nu au survenit ca urmare a vreunei decizii de migrare înspre vreun alt partid politic sau din dorința de a accede la numite funcții ori poziții din care să câștige bani sau altceva.
În concluzie, controversatul deputat Virgil Pop pune la cale o nouă preluare a puterii din cadrul PNL Turda. Mi-aș permite să afirm, după ce am studiat ultimele "alegeri din cadrul filialei PNL Turda, că Pop încearcă o nouă consolidare a puterii sale în sânul organizației, folosindu-se de ajutorul unor oameni de încredere ca Radu Panait și copiii pe care i-a folosit în precedentele campanii electorale. O încercare care nu este cu nimic mai statutară decât prima accedere a lui Virgil Pop la funcția de președinte al PNL Turda, în ianuarie 2008 când a fost impus cu forța de Marius Nicoară, liderul județean al partidului. Ce-i drept, apoi, funcția sa a fost legalizată prin non-combatul actualului lider al demisionarilor, Ioan Florea, care s-a retras în timpul alegerilor pentru a-l lăsa pe Virgil Pop să câștige, deși avea sprijinul majorităților membrilor cu drept de vot. O greșeală pe care acum o regretă cu prisosință.
Pentru că noi ne-am obișnuit cititorii cu expuneri amănunțite referitor la anumite probleme care îi privesc pe turdeni, trebuie să arătăm că istoria PNL Turda este plină de „puciuri" realizate prin jocuri de culise demne de timpuri întunecate din profunzimea evului mediu papal. Așa s-a întâmplat când Anghel Augustin a fost detronat în cursul anului 2000, dacă nu mă înșel, pentru a fi înlocuit cu un grup de oameni mai potenți financiari și mai deciși din punct de vedere politic, dar fără respectarea statutului PNL. Un statut care și de atunci a mai avut multe de pătimit aproape la fiecare adunare de alegeri care s-a desfășurat, conducerile care s-au succedat la PNL Turda nereușind să asigure o minimă continuitate. Fiecare nouă conducere a fost una aproape nouă, realitate care ar putea motiva lipsa „lipiciului" PNL la electoratul turdean, în ciuda numărului însemnat de oameni care se declară liberali.
Acum, Virgil Pop, ne va propune în curând o nouă echipă alături de el. Întrebarea care se pune este : măcar de această dată se respectă statutul PNL? Eu am mari dubii...
Nu trebuie uitat faptul că alegerea lui Virgil Pop a fost absolut întâmplătoare, ca urmare a unei legi electorale contestată de toată paleta politicului, atât de învingători cât și de învinși. Cum altfel poate fi descris un scrutin electoral în care nu învinge cel care a ieșit pe poziția întâi, cu cele mai multe voturi obținute?

Cu altă ocazie vom trata (foarte curând) două aspecte legate de acest subiect: 1. Noul comportament față de cei care l-au sprijinit inclusiv când era în arestul poliției - o constantă în realația lui Virgil Pop cu cei din apropierea sa

și

2. Care este poziția deputatului Virgil pop în cadrul aberantei struțo-cămile care este USL.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh