24
Mie, Apr
10 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageSute de membri și simpatizanți au participat sâmbătă, 6 mai 2012, la prezentarea candidaților Uniunii Social Liberale la Câmpia Turzii. Sala a început să se umple imediat după ora două însă evenimentul a început cu o oarecare întârziere, totul depinzând de sosirea membrilor marcanți, de la nivel național, a celor două partide componente ale uniunii.

Frâiele au fost preluate de liderul județean al PSD, Remus Lăpușan, care a condus desfășurarea evenimentului de la început până la final. Au fost invitați pe scenă invitații de seamă ai celor două partide, PNL și PSD, iar ultimul a urcat Radu Hanga, candidatul local pentru funcția de primar, în aplauzele și uralele sălii. După ce participanții au ascultat, în picioare, imnul național ”Deșteaptă-te române”, s-a trecut la cuvântări din partea invitaților, cuvântări menite să ridice moralul membrilor de partid și să-i atragă pe simpatizanți cât mai aproape de Uniunea Social Liberală, în această perioadă deosebit de importantă din punct de vedere politic.


Cei mai de seamă oaspeți care au venit la Câmpia Turzii au fost Andrei Marga (PNL), anunțat pe lista de guvern a lui Victor Ponta pentru a conduce Ministerul de Externe, senatorul PSD, Dan Şova, cel pe care același Ponta l-a făcut responsabil cu integritatea partidului și senatorul PNL Varujan Vosganian, cărora li s-au adăugat senatorul de Câmpia Turzii, Marius Nicoară (cel care este candidat USL pentru Primăria Cluj-Napoca), senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, dar și deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu (candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj).

Primul care a fost invitat să ia cuvântul a fost Alexandru Cordoș, senator PSD: ” Aici, la Câmpia Turzii, astăzi mai sunt 2300 de locuri de muncă. 1900 se află în Combinatul metalurgic. Știți foarte bine că în lunile următoare, probabil opt sute și ceva vor rămâne fără un loc de muncă. Ce înseamnă asta, domnilor miniștri? Că la Câmpia Turzii vom avea un șomaj cam de 40 % dacă noul guvern, și nu mai vorbesc de administrația locală  pentru că nu va mai Thumbnail imageavea timp să o facă, o va face noul primar, la fel de puternic, în persoana noului primar, domnul Radu Hanga” a spus senatorul de Turda care a mai arătat celor pe care îi considera viitori miniștri, în cabinetul Ponta, că Turda și Câmpia Turzii sunt două orașe cu cea mai mare migrație a forței de muncă și că la Câmpia Turzii populația a scăzut la 20 de mii de locuitori, de la 26 de mii.

A urmat senatorul de Câmpia Turzii, Marius Nicoară, și deputatul Cornel Itu, de la Dej, ambii manifestându-și sprijinul pentru Radu Hanga, candidatul USL. Când a venit rândul președintelui PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, acesta a prezentat lista de candidați ai USL pentru Consiliul local dar a și spus, despre cei de pe listă că formează ”o echipă de profesioniști, a cărei medie de vârstă este de 40 de ani”. Lojigan a
explicat și de ce s-a ajuns la alianța politică și electorală PNL-PSD: ”Mergând pe principiul ”unde-s doi puterea crește”, împreună cu colegii noștri de la PSD am hotărât să găsim împreună un numitor și un scop comun: acela de a readuce municipiul Câmpia Turzii acolo unde îi este locul, un oraș frumos, unul dintre cele mai prospere orașe din țară” a mai spus Lojigan.

La rândul său, președintele PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, a spus: ”La Câmpia Turzii, împreună cu colegii noștri liberali, ne-am gândit la o variantă care să nu însemne aventură, care să nu însemne un experiment, ci să vină să răspundă exigențelor cetățenilor din Câmpia Turzii. Și așa cum municipiul nostru, de-a lungul istoriei a fost condus de oameni mari, mari personalități, care au avut ecou la București, Floașiu, Stanatiev, Urs, Giurgiu Gheorghe, noi am venit cu o variantă la fel de puternică: Radu Hanga” a spus Pop, stârnind aplauzele participanților. Bineînțeles
că, fiind vorba de Petre Pop, omul care întotdeauna are un citat pregătit, nu putea încheia fără să împărtășească celor prezenți o picătură din înțelepciunea unei mari personalități. De această dată a fost ale Martin Luther King, cu maxima: ”Nu-mi este frică de vocea violentă a celor puțini, ci de tăcerea celor mulți”.

Nu putem relata de adunarea USL de la Câmpia Turzii fără să redăm spusele celui mai vajnic membru de partid (PSD) de prin părțile aceste, un mare român, un mare caracter, primarul Ioan Roman de la Viișoara: ”Am ascultat imnul ”Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte”. Cred că a venit momentul să ne deșteptăm cu toții. Ultimii ani, viața României a devenit un chin. România a devenit, în toate sectoarele de activitate o țară necontrolabilă. Haosul domnește peste tot. Ceea ce se întâmplă azi, la Câmpia Turzii, este un semnal prin care două partide politice, sub sigla USL, s-au unit ca să pună ordine în țară. Niciodată nu putem pune ordine în țară dacă nu respectăm legea. Niciodată nu putem pune ordine dacă nu ne gândim la Ioan Amărășteanu, la amărâtul acela de om din ultimul cătun, din mahalaua orașului care poate, împreună cu copii lui, se culcă flămânzi” le-a atras atenția participanților, primarul din comuna Viișoara, Ioan Roman care a încheiat cu apelul ”opriți vânzarea pământului către străini!”.


Candidatul însușii, Radu Hanga, a fost mai scurt decât de obicei în discursul său, dar la fel de plin de înțelepciune: ”În urmă cu ceva ani, mă frământa gândul ce se va întâmpla cu uzina pe care, întâmplător o conduceam. Și am ajuns la concluzia că, pentru a salva 4000 de locuri de muncă trebuie sacrificate alte 4000. Ținta noastră atunci era ca Industria Sârmei să dea de lucru la 4000 de oameni. Viața bate filmul. Acum, din câte se discută, la Industria Sârmei vor lucra o mie de oameni. Timpul nu se întoarce înapoi, lucrurile nu pot fi date înapoi, este un fapt: fosta Industria Sârmei nu mai poate asigura existența orașului” a spus, realist, Radu Hanga. El a continuat spunând că ”trebuie să ne găsim și să inventăm alte moduri de a ne câștiga existența iar principalul obiectiv al mandatului meu va fi, dacă voi fi ales, să reușim să proiectăm un nou viitor pentru Câmpia Turzii”.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh