25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Directorul școlii din Copăceni își dorește foarte mult să devină primar în comună. Augustin Duca a înfăptuit mărețe realizări de când a ajuns directorul școlii dintr-unul din satele comunei Săndulești. Simțind că poate mai mult, dar și sătul de șicanele făcute de adversari, omul își dorește mai mult. Vrea să-i ajute pe toți cei din comună să o ducă mai bine iar pentru aceasta s-a lăsat convins de unii localnici și a decis să candideze ca independent.

 S-a prezentat localnicilor într-o întâlnire organizată duminică după-amiaza, de la ora 17, într-o sală plină de simpatizanți și prieteni. Dintre cei prezenți, profesori și ingineri au rostit lucruri frumoase despre candidatul independent Augustin Duca, cel pe care majoritatea sătenilor îl cunosc drept inimosul director al școlii din Copăceni, cel care a schimbat radical nu numai înfățișarea acestei instituții ci și mentalitatea dascălilor din ea.

Augustin Duca are și un slogan pe cât de discret pe atât de abil: ”Independent politic. Dependent de voi”. Oamenii l-au ascultat vorbind despre planurile sale referitoare la dezvoltarea comunei, dar i-au urmărit cu atenție și pe profesorii și inginerii care au fost multă vreme colegi cu candidatul la funcția de primar din comuna Săndulești. Ideile principale din discursul acestuia s-au axat pe colaborarea deja tradițională a Thumbnail imagedirectorului școlii cu primari și oameni de afaceri din Danemarca. Augustin Duca s-a declarat pentru o viitoare colaborare cu țările nordice, unde deja are mulți prieteni, și a promis nu numai posibilitatea continuării studiilor elevilor din sat în instituții școlare din Danemarca dar și atragerea unor investitori danezi în comună, oamenii de afaceri nordici urmând să creeze locuri de muncă pentru locuitorii comunei.

Directorul campaniei electorale a candidatului Augustin Duca, Gabriela Felecan, a spus celor prezenții că îl consideră pe acesta omul potrivit pentru a reuși ”schimbarea” la nivelul comunei.

Despre profesorul și inginerul Augustin Duca, au vorbit o seamă de colegi și prieteni, în încercarea de a-l face mai bine cunoscut cetățenilor comunei. Printre invitații candidatului la funcția de primar Augustin Duca s-au numărat prof. ing. Aurel Fodorean de la Colegiul Tehnic Turda, profesor Iacob Ioan, de la Colegiul Tehnic Turda, Mircea Fodorean, de la Colegiul tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii, Marcel Banu, de la același Colegiu Tehnic Turda dar și actuali colegi de la Școala ”Simion Balint” din Copăceni, al cărei director este.

matei470x150

Prima care a luat cuvântul a fost  Gyongy Șandru, cea care, printre altele a ținut să pună capăt zvonurilor răuvoitoare cum că actualul director Duca ar dori să desființeze Școala din Săndulești. Apoi a mai  spus celor prezenți: ”Suntem alături de dânsul pentru că este un foarte bun coleg al nostru iar după 6 ani de activitate la școala noastră îl cunoaștem și ca director, ca profesor și coleg dar și ca om. Sub toate aceste aspecte, Thumbnail imagemerită să fim astăzi lângă dânsul, un om care a realizat foarte multe pentru școala noastră și care, sunt convinsă, va realiza și mai multe pentru comuna noastră” a mai spus profesoara Șandru.

Mai lung în discurs a fost Aurel Fodorean de la Colegiul Tehnic Turda, fost șef al lui Augustin Duca: ”Dragilor, dacă colegul Duca nu era în Copăceni, nu că se desființa școala din Săndulești, dar se desființa și cea din Copăceni. Când a venit el, școala din Copăceni era cu geamuri sparte, fără zaruri, yale, iar acum rată mai bine ca multe școli din Turda și Cluj” le-a atras atenția Fodorean celor prezenți.

”Când am venit la Școala ”Simion Balint” din Copăceni vroiam să fac multe lucruri. Aveam puțină  experiență dar mare convingere că pot. Acum, după aproape șapte ani, vă pot spune că aici se găsește o parte din sufletul meu. Vreau să fac mult mai multe lucruri pentru voi, oamenii acestei comune. Îmi doresc  acest lucru pentru că știu că pot” le-a spus Augustin Duca simpatizanților săi.

Thumbnail imageDupă ce și-a prezentat realizările din funcția de director al școlii din Copăceni, Augustin Duca a mai precizat: ”În 3 iunie 2010 m-am decis să candidez la funcția de primar când primarul din Skive (Danemarca) unde mă aflam într-o vizită alături de elevii școlii noastre, mi-a cerut să candidez la această funcție. L-am întrebat de ce iar el mi-a răspuns: ”Domnul director, și eu am fost director de școală iar acum sunt primar de 10 ani. Dacă dumneata vei reuși să câștigi primăria din comuna dumitale, ne vom înfrăți și vom face lucruri frumoase împreună. Așa că voi facilita unele contacte în scopul angajării tinerilor din Săndulești pe teritoriul statului danez” a mai promis Augustin Duca.

Duca a decis să candideze ca independent, izbindu-se de destule piedici puse nu numai de actuala putere administrativă locală ci și din partea altor candidați, reprezentanți ai unor partide politice care își doresc puterea în comuna Săndulești.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh