29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După nedoritul deces al primarului Ioan  Vasinca, lupta pentru scaunul de primar este departe de a se fi încheiat. Cu riscul de a provoca reacții adverse referitoare la faptul că respectatul om politic Ioan Vasinca nu este lăsat să se odihnească, viața trebuie să-și urmeze cursul iar locuitorii din Câmpia Turzii se vor prezenta duminică la urne pentru a pune ștampila în dreptul unuia sau altuia dintre candidații la funcția de primar. PD-L-ul a ajuns, în doar câteva zile, din favorit, în poziția de a nu avea candidat.

Chiar dacă este ”legat” de mâini și de picioare, Partidul Democrat-Liberal, reacționează, anunțând că duminică, membrii și simpatizanții acestei formațiuni politice îl vor vota tot pe Ioan Vasinca, în semn de respect față de cel care a fost primarul apreciat și iubit al Câmpiei Turzii.

 

 Să analizăm așadar situația ipotetică în care, votat masiv, pe fondul simpatiei generate de activitatea sa de până acum, Ioan Vasinca obține, în 10 iunie, cele mai multe voturi. Ce se întâmplă atunci? Ei bine, există un vid legislativ pentru această situație, tot așa cum legea nu a reușit să prevadă apariția unor cazuri ca acesta de față, în care candidatul decedează după demararea campaniei electorale, caz în care partidul pe care îl reprezintă este privat de dreptul democratic de a propune și susține un candidat. Dacă Ioan Vasinca ar fi votat de cei mai mulți locuitori din Câmpia Turzii, există șanse mari ca scrutinul să se repete în această localitate, într-un termen de șase luni de la decesul primarului. Atunci și numai atunci, PD-L ar avea șansa să se reorganizeze în jurul unui alt candidat cu care să-și apere cinstit șansele într-o bătălie electorală.

 

matei470x150

Președintele PD-L Câmpia Turzii, Cristian Haiduc, a declarat că ”Omul Ioan Vasinca merită cu prisosință această ultimă dovadă de prețuire și respect, după toată munca depusă în folosul comunității din Câmpia Turzii. Toți cei care l-au apreciat și l-au iubit, ar trebui să pună duminică, la vot, ștampila în dreptul celui care a fost un primar demn și bun” a mai îndemnat Haiduc pe cei din Câmpia Turzii să strângă rândurile în jurul PD-L.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh