28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Show în adevăratul înțeles al cuvântului la lansarea candidatului Partidului Democrat Liberal Turda, Tudor Ștefănie. Așa cum ne-a obișnuit de fiecare dată, PD-L face cel mai modern, mai bine organizat și mai atractiv spectacol, de fiecare dată când își lansează candidații pentru diferite funcții locale, județene și naționale. De această dată, noutatea a fost un show dinamic de sculptură în gheață, aportul unui grup de tinere dansatoare fiind și el demn de

apreciat la reușita spectacolului. Un sculptor în gheață a folosit drujba dar și alte unelte specifice pentru a sculpta, sub ochii participanților, două blocuri de gheață, din care, cu măiestrie și îndemânare, a reușit să facă, în doar câteva minute literele S și E, prima și ultima din numele primarului turdean. Celelalte așteptau deja cuminți, ascunse privirilor celor care au umplut sala de spectacole a Teatrului municipal Turda.


Ștefănie, urmat de președintele Consiliului județean Cluj și de fostul prefect Florin Stamatian a intrat în sală în acordurile ritmate a cunoscutului imn pedist, ”Verde înrourat”. Primul care a fost invitat să ia cuvântul a fost chiar Alin Tișe, venit la Turda și în această campanie electorală, în care face echipă, o dată în plus, cu candidatul de primar Tudor Ștefănie. Acesta a vorbit celor prezenți în stilul său liber, tineresc: ”Venind încoace am văzut că scrie pe toate panourile ”Ștefănie, rămâne la primărie”. Da! Rămâne la primărie Ștefănie! M-am gândit să mă întorc la Cluj pentru că nu cred că mai e cazul să ajutăm aici la Turda pentru că, de această dată, Turda este cea care trebuie să ajute PD-L-ul. Dumneavoastră trebuie să ajutați PD-L-ul în acest an!” a făcut Tișe apel la unitatea partidului care a ieșit de la guvernare de puțin timp.


A urmat chiar primarul Ștefănie care a prezentat folosindu-se și de imagini elocvente, modul în care s-a transformat orașul, sub conducerea sa. A enumerat proiectele promise turdenilor și duse la bun sfârșit, dar și pe cele care sunt finalizate în proporție de 90 % cum sunt Bazinul de înot didactic școlar sau modernizarea Grădinii Zoologice. Sub privirile asistenței s-au perindat obiective de investiții sau modernizare din toate domeniile de activitate, de la asistență socială la religie, de la cultură la sport, de la turism și recreere la obiective istorice. A durat zeci de minute pentru a fi prezentată munca primarului Ștefănie și a echipei sale în cadrul ultimului mandat dar și în cel precedent.

A venit apoi rândul proiectelor de viitor, și ele foarte ambițioase, poate mai ambițioase decât tot ce s-a făcut până acum. Modernizarea
spitalului și dotarea cu aparatură modernă de investigații, edificarea unor baze de tratament și de cazare pentru turiști de toate categoriile, o sală polivalentă pentru practicarea diferitelor ramuri sportive în condiții de masă, asfaltarea tuturor zonelor orașului după realizarea infrastructurii celorlalte servicii, reabilitarea traseului ”Mocăniței”. Despre acest din urmă subiect, primarul turdean a dezvăluit că s-a semnat un parteneriat între municipiul Turda, primăriile de pe traseul liniei ferate înguste, Consiliul Județean Alba și Consiliul Județean Cluj. Un alt proiect de viitor al primarului Ștefănie este reabilitarea clădirii istorice a fostei Judecătorii și înființarea acolo a primei Universități Balneare din România.

După prezentarea tuturor proiectelor, primarul a subliniat că strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Turda, pe care a prezentat-o în 2005 Thumbnail imageîși urmează cursul firesc, toți pașii promiși și propuși pentru această perioadă fiind realizați. Apoi Ștefănie și-a prezentat echipa cu care se prezintă în fața alegătorilor pentru un nou mandat la Primăria municipiului Turda, fără să uite să-i felicite pe foștii consilieri locali și să le mulțumească pentru sprijinul acordat în aceste două mandate. Au urcat pe scena Teatrului municipal Turda candidații pentru funcțiile de consilier local din partea Partidului Democrat-Liberal dar și pentru cele de consilier județean, în aplauzele asistenței, în marea lor majoritate membri ai acestui partid ori simpatizanți. Un discurs mobilizator a ținut și actualul viceprimar Mircea Irimie care a ținut un discurs mobilizator în sprijinul lui Tudor Ștefănie a cărui relație cu turdenii este, susține viceprimarul, una de ”toți pentru unu și unul pentru toți”

matei470x150


După discursul doctorului Florin Stamatian, în care acesta le-a reamintit turdenilor atașamentul său față de acest oraș unde a copilărit și ca de obicei, a reiterat faptul că nu-i poartă pică lui Ștefănie pentru că ”a mutat ”floștărul” de pe stânga pe dreapta”, cei prezenți au asistat la jocurile de lumini, de laserele care au scris peste tot în sala Teatrului ”Ștefănie rămâne la primărie”.

Chiar dacă s-a lansat cu doar câteva zile înaintea alegerilor, cei din Partidul Democrat-Liberal sunt convinși că Tudor Ștefănie, candidatul lor, ca rămâne în funcția de primar. Ei se bazează pe proiectele acestuia duse la bun sfârșit și pe ”schimbarea Turzii sub guvernarea sa, o schimbare care se vede cu ochiul liber, în toate zonele Thumbnail imageorașului.”

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh