26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Președintele organizației turdene a Partidului poporului-Dan Diaconescu, Lucian Nemeș, a anunțat că va accepta mandatul de consilier județean în detrimentul celui de consilier local de la Turda. Declarația a fost făcută la ieșirea de la întâlnirea în cadrul căreia judecătoarea Monica Trofin, președintele Biroului Electoral Județean Cluj, a înmânat candidaților care au fost declarați învingători, în urma scrutinului din 10 iunie 2012, mandatele de consilier județean.

Lucian Nemeș se confruntă cu un scandal aflat în plină desfășurare atât la nivelul județului cât și la Turda. La nivelul județului, doi dintre candidații aflați pe locurile 1 și respectiv 3 pe lista de candidați ai PP-DD pentru funcția de consilier județean, au fost, nici mai mult, nici mai puțin, decât excluși din partid. Este vorba de  Dorel Matiș și Leonte Calin Dinu. Aceștia au fost demiși printr-o decizie luată de la centru de către conducerea partidului lui Diaconescu, tocmai pentru a se face loc altor membri, mai bine văzuți de liderii județeni și naționali. "Am avut o situație neobișnuită în partid. Ieri (n.r. - joi, 14 iunie 2012) ne-a fost comunicată de către Biroul Național de Coordonare excluderea din partid a mai multor persoane, printre care și cei doi colegi de-ai mei prezenți astăzi aici. Decizia este definitivă, s-a luat pe baza evaluării făcute a fiecăruia dintre candidații care au primit un mandat din partea votanților Partidului Poporului și trebuie ca acei candidați să fie pe profilul partidului nostru. Din nefericire o parte dintre ei nu s-au încadrat acestui profil, de aceea conducerea executivă a partidului a decis excluderea unora dintre ei”, a declarat Lucian Nemeș, președintele interimar al PP-DD Cluj, reprezentanților presei.

După acest moment, acuzațiile au început să curgă din partea celor excluși.  Iată ce a declarat pentru cotidianul ”Adevărul”, Dorel Matiș, referindu-se la cei cu care va fi înlocuit el și Leonte Călin Dinu: „Nu puteau să-i pună pe Axente Husar şi pe Valentin Pop pe locuri eligibile pentru că ştiau că nu pot câştiga astfel. Axente Husar e fost colaborator al Securităţii, am dovezi în acest sens. Valentin Pop nu s-a implicat deloc în campania electorală. Partidul e condus din umbră de tatăl lui Lucian Nemeş, care e membru PDL Turda. Decizia de excludere din partid a venit din partea Biroului Permanent Judeţean Cluj. Acest birou nici măcar nu există", a declarat pentru Adevărul, Dorel Matiş.

Cu aceeași ocazie, Lucian Nemeș a anunțat că pe lista cu excluși primită de la București figurează și alți candidați aleși pe liste de consilieri locali: ”Mai avem la Consiliul local Turda, la Consiliul local Gherla și la câteva comune. (…) Eu mi-am luat mandatul și voi rămâne consilier județean", a mai anunțat Nemeș, punând astfel capăt speculațiilor conform cărora ar fi interesat de postul de viceprimar de la Turda.

Noi am anunțat încă din săptămâna de după alegerile locale că la PP-DD se vor face ”epurări” de ordin politic.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh