27
Sam, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Având în vedere comunicatului de presă al organizației USL Turda, publicat pe site-ul Turdainfo, în data de 12.07.2012 , cu privire la şedinţa de Consiliul Local din data de 11 iulie 2012, dorim să facem următoarele precizări:

1.  Gestul de părăsire a sălii de către consilierii locali, reprezentanţi ai organizaţiei PDL Turda şi UDMR Turda, în timpul şedinţei de consiliu din data de 11.07.2012, nu reprezintă expresia neînvăţării lecţiei, a unei acţiuni de

sabotaj sau a aplicării vreunui scenariu, aşa cum a fost caracterizată, în comunicatul USL, ci o manieră civilizată de a răspunde  la atacurile înverşunate, răutăcioase şi jignitoare ale reprezentanţilor USL  în  Consiliul Local al municipiului Turda. Atribuirea unor carenţe  în cunoașterea legislaţiei unora dintre consilieri, printr-o formulare vădit ofensatoare, considerăm că nu  trebuie să facă parte din cadrul prin excelenţă oficial şi sobru al şedințelor publice de consiliu local. Având în vedere acest aspect şi pentru evitarea perpetuării acestei  modalităţi de comportament neavenit, s-a recurs la gestul părăsirii sălii de şedinţă.

 

2. Dorim să facem precizarea că materialul înaintat consilierilor, nu a fost unul discutat şi negociat în prealabil, ci însăşi copia fidelă a regulamentului din 2008, fără să existe nici măcar un element de noutate, de originalitate, rezultat al discuţiei iniţiatorilor. Modificările esenţiale trebuiau discutate şi apreciate în cunoştinţă de cauză de către consilieri şi  nu impuse de facto în cadrul plenului. În lipsa justificărilor susţinute în prealabil de către personalul de specialitate, consilierii nu pot să exprime un vot în deplină cunoştinţă de cauză.

3. În legătură cu preconizata acţiune de sancţionare a şefilor de compartimente care au părăsit şedinţa de consiliu local, suntem de părere că este esenţialmente o greşeală impardonabilă a consilierilor locali USL. Potrivit art. 52 din legea 215/2001 privind administraţia publică locală, la lucrările consiliului local pot asista şi lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, preşedintele consiliului judeţean sau reprezentanţii acestora, deputaţii şi senatorii, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, şefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale din unităţile administrativ-teritoriale, în problemele ce privesc domeniile de responsabilitate a acestor servicii, precum şi persoanele interesate, invitate de primar. Urmare a poziţiei primarului şi persoanele invitate au considerat oportun să părăsească sala, cu atât mai mult cu cât membrii Consiliului local nu le-a adresat nici o invitaţie.  Solicităm să se precizeze care atribuţii de serviciu au fost încălcate în raporturile cu Consiliul Local al municipiului Turda şi unde sunt ele reglementate.

4. În final, considerăm că, prin aceasta acţiune,  consilierii locali USL au dovedit cu prisosinţă că nu cunosc  prevederile legii 215/2001 şi ar fi de prisos să mai reiterăm faptul că lecţia de administraţie publica ţinută în şedinţa de consiliu, a fost o lipsă de respect faţă de cei prezenţi în sală şi în special faţă de cetăţeanul turdean care i-au acordat votul pentru al reprezenta.

 

TUDOR ŞTEFĂNIE

Primarul municipiului Turda

Preşedintele Organizaţiei PDL Turda

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh