29
Vi, Mar
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Trei interpelări a făcut senatorul PSD Alexandru Cordoș vizând tot atâtea problematici identificate de el: profesia de consilier juridic, condițiile de muncă pentru asistenții medicali și lipsa lemnului de foc pentru locuitorii zonelor de munte.

Iată-le mai jos, așa cum au fost formulate de senator:

 

-Profesia liberală de consilier juridic

Stimată doamnă Ministru,

 

Profesia de consilier juridic este una dintre cele mai răspândite în România. De serviciile acestor specialişti beneficiază atât instituţiile de stat cât şi societăţile comerciale de stat şi private.

În majoritatea statelor europene această ocupaţie este reglementată legislativ ca o profesie liberală, autonomă şi independentă. În ţara noastră s-au făcut câteva demersuri în această direcţie prin demararea câtorva proiecte legislative care însă nu au avut succes.

Stimată doamnă Ministru, având în vedere importanţa profesiei de consilier juridic, vă rog să-mi precizaţi care este punctul de vedere al ministerului referitor la problematica expusă”.

 

-Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru asistenţii medicali

„Stimate domnule Ministru,

 

Din nefericire în sistemul medical s-a mai înregistrat o tragedie prin moartea asistentei medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Mai mult, la biroul parlamentar am primit peste o sută de solicitări ale unor asistenţi medicali din judeţul Cluj care sesizează condiţiile suprasolicitante de muncă pe fondul lipsei de personal, numărul mare de ore suplimentare şi discriminarea pe care o face legea între absolvenţii de studii postliceale din Sănătate şi cei din alte sectoare de activitate.

Deşi la nivel declarativ Ministerul Sănătăţii a susţinut că se preocupă de aceste aspecte, până în prezent nu s-au adoptat măsuri de natură să soluţioneze aspectele negative din sistemul de sănătate românesc.

Domnule Ministru, vă rog să-mi răspundeţi care sunt măsurile urgente pe care le va adopta ministerul pentru a asigura personalul necesar și îmbunătăţrea condiţiilor de muncă ale asistenţilor medicali”.

 

Asigurarea lemnelor de foc pentru locuitorii din zonele de munte

„Stimată doamnă Ministru,

 

Apropierea sezonului rece creează un motiv de îngrijorare pentru populaţia, în special cea din zona montană, care îşi asigură încălzirea locuinţelor cu lemne. Până la această dată, ocoalele silvice de stat şi private nu au alocate cotele de lemn de foc pentru populaţie şi mulţi locuitori sunt în situaţia de a nu avea cu ce să îşi încălzească locuinţele.

Deşi legislaţia în vigoare prevede asigurarea cotelor de lemn de foc, întârzierea distribuirii acestora către populaţie poate conduce la gesturi extreme, existând mari şanse ca oamenii disperaţi să-și procure prin alte metode material lemnos pentru foc.

Stimată doamnă Ministru, vă rog să-mi răspundeţi care este punctul de vedere al ministerului referitor la asigurarea lemnelor de foc pentru populaţie şi care sunt măsurile urgente care vor fi adoptate în acest sens”.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh