25
Joi, Apr
6 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Revolutia Romana din Decembrie 1989 a marcat istoria natiunii romane si a constituit trecerea de la regimul comunist, statul politienesc si austeritatea economica si politica a anilor de dictatura, la valorile si principiile democratice ale tarilor occidentale.

Schimbarea regimului comunist cu cel democratic a insemnat in primul rand o schimbare de mentalitate. Sistemul politic pluripartit, piata libera, libera circulatie, Constitutia si dreptul la vot, separarea puterilor in stat, respectarea drepturilor omului si egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii, aderarea la structurile internationale UE si NATO, sunt realitati democratice ale Romaniei de astazi.

Fara ei, eroii nostri, ai  Revolutiei din Decembrie 1989, toate acestea nu ar fi fost posibile! In proteste, lupte de strada si demonstratii, au infruntat gloantele cu piepturile goale, si-au dat viata pentru un ideal, pentru o cauza, pentru visul lor intr-o lume mai buna. Turda si-a adus aportul de jertfa alaturi de toata tara. 13 morti si 31 de raniti este sacrificiul in cifre al revolutiei turdene. In realitate sunt 44 de suflete care prin jertfa lor de sange, au contribuit la schimbarea destinului unei natiuni.

Sunt recunoscator si onorat, ca am reusit in calitatea mea de parlamentar si initiator al propunerii legislative, ca municipiul Turda sa primeasca statutul binemeritat de ORAS MARTIR. Acest titlu este un simbol al recunostintei si o validare a patriotismului si a puterii de sacrificiu, virtuti de care turdenii au dat dovada in lupta pentru inlaturarea totalitarismului si a dictaturii.

Cinste si respect in fata eroismului luptatorilor din Revolutia Romana din Decembrie 1989!

Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletele romanilor nostri!

 

Deputat ALDE,

Mircea Vicentiu Irimie

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh