07
Ma, Mai
4 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Turda, primăria a organizat un spectacol cu prilejul aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, derulat marți, 24 ianuarie 2017, cu începere de la ora 17.30.

Un spectacol plin de momente autentice de folclor românesc, susținute de inimoșii dansatori de toate vârstele pregătiți de instructorii de dans popular Ioan Cuc și Vasile Baciu. Adică  ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură Turda: Datina turdeană, Comori ardelene, Mugurii Arieșului și Cununa Ardealului

Ropote de aplauze au răsplătit evoluția dansatorilor turdeni, de la cei mai mici până la veterani. Spectacolul găzduit de sala de spectacole a Teatrului „Aureliu Manea” s-a încheiat printr-un Concert de Muzică Arhaică, Florin Ștefan cu Taraf. Aceștia au adus pe scena teatrului din Turda muzică de pe vremea dacilor, dar și melodii autentice culese de ei din Țara Moților și alte zone cu tradiție în păstrarea autenticității populare românești.

 

Sala de spectacole a fost plină, dovadă că turdenii iubesc folclorul și își respectă tradițiile, iar aniversarea Unirii Mici a fost doar încă un prilej ca ei să dovedească acest lucru.

--------------------

Galerie foto: Clic aici

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh