01
Mie, Mai
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail image„Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, una dintre cele mai valoroase piese ale dramaturgiei româneşti a fost jucată  la Teatrul Municipal Turda în data de 29 aprilie 2013, în Ziua Europeană a Solidarităţii între Generaţii. Această zi nu a fost aleasă întâmplător  pentru a prezenta piesa pe scena teatrului turdean ci ca


urmare a unei colaborări dintre generaţia tânără a Atelierului de Teatru Ion Raţiu şi actorii seniori care frecventează Centrul de zi pentru vârstnici Turda sub coordonarea actorului Cornel Miron. Din distribuţia piesei au făcut parte doamnele Rodica Stoianovici, Anca Băl şi Monica Raţiu, care au reprezentat cu succes activitatea Centrului de zi evidenţiindu-se şi de această dată cu talentul lor pe scena teatrului turdean. Tinerii, Nicoleta Meşter, Mircea Thumbnail imagePodar, Oana Miron, Carmen Indreica, Ştefana Dragoş, Cătălin Man, Iulia Sima, Daniel Oltean şi-au jucat rolurile lor alături de „senioare” devenind o adevărată familie, împărtăşindu-şi astfel experienţa de viaţă cât şi cea actoricească. Nu au fost uşoare repetiţiile şi orele lungi în care s-a muncit la Atelierul de Teatru Ion Raţiu dar regia d-lui Cornel Miron, talentul acestuia şi rabdarea de care a dat dovadă în efortul pe care l-a făcut alături de „trupa” sa a făcut ca rezultatele să fie pe măsură, aplauzele îndelungate şi scena plină de flori la sfârşitul serii.

Thumbnail imageAnul 2012 a fost declarat „Anul îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii”, fapt pentru care Centrul de zi şi centrul de îngrijiri la domicliu pentru vârstnici din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Turda a avut mai multe iniţiative în vederea schimbului de experienţă între generaţia tânără şi cea vârstnică. Am colaborat cu tinerii Asociaţiei TurdaTin coordonată de părintele Sebastian Zăhan prin prezentarea unor spectacole de muzică, dans şi poezie, am organizat întâlniri între generaţii „Biblioteca Vie” noi cei vârstnici fiind „răsfoiţi” de tinerii de la Centrul de Voluntariat Thumbnail image„Ion Raţiu” şi am participat la întâlniri cu elevii şcolilor turdene şi profesorii lor. Deoarece am observat relaţiile armonioase care s-au stabilit între generaţii precum şi schimbul de idei şi experienţe de viaţă, am considerat oportună continuarea unor astfel de colaborări. De aici s-a născut ideea unei piese de teatru care să reunească cele două generaţii şi cred că au dat dovadă şi de această dată că s-a creat o punte solidă între cei tineri şi seniorii noştri, dovadă fiind aplauzele şi zâmbetele Thumbnail imagesmulse de pe feţele spectatorilor.

Adela Zai

coordonator Centrul de zi şi centrul de îngrijiri la domicliu pentru vârstnici

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh