02
Joi, Mai
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

lnvestim în dezvoltare durabilă

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară 4: lncluziunea socială și combaterea sărăciei

Domeniul major de intervenție 4.2 ,,Reducerea numărului de comunității marginalizate (non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de masuri integrate"

Contract: POCU/140/4.2/113953

Titlul proiectului „Turda – Dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active"

         Informare EVENIMENT POCU/140/4.2/113953

                                                        

23 septembrie 2021

 

Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale

Turda – 01-02-03 octombrie 2021 –

organizat în cadrul Proiectului „Turda - dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active”

 

Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale este un eveniment de o importanță majoră pentru comunitatea din Turda ce se circumscrie evenimentelor marcante organizate pentru a conștientiza actorii instituționali locali și județeni, precum și membri comunității cu privire la importanța asigurării premiselor pentru incluziunea socială activă și nondiscriminarea în comunitate.

 Festivalul este un instrument de promovare a oportunităților egale prin integrarea domeniilor precum cultura cu domeniile sociale, propunându-și promovarea coeziunii sociale prin accesarea patrimoniului și istoriei, dar și informarea publicului prin prezentarea unor aspecte din viața civilă și militară a strămoșilor noștri din diferite perioade ale evoluției societale și istorice din perioada antichității, a evului mediu, precum și cea pre-modernă.

 Pe lângă spectacolele de reconstituire istorică, cele trei zile vor include și spectacole artistice, susținute de artiști si ansambluri folclorice, spectacole de teatru, expoziție de artă, ateliere de creație pentru adulți și copii,  ateliere meșteșugărești, exerciții  de informare și cunoaștere, aplicații pentru copii, ateliere culinare. Pe lângă aceste evenimente cultural-artistice, Festivalul integrează și mese rotunde și workshopuri cu profesioniști din domenii sociale, educaționale, antreprenoriale în care sunt supuse dezbaterilor teme relevante pentru dezvoltarea unei comunități incluzive.

 De asemenea, pentru creșterea competentelor profesionale si a gradului de ocupare în rândul persoanelor aflate in risc de sărăcie și excluziune sociala din comunitatea prin asigurarea unui pachet complex si integrat de servicii de ocupare, formare profesionala si plasare a forței de munca bazate pe principii științifice si adaptabile contextului economico-social identificat in comunitatea ,se va organiza in cadrul acestor manifestări in colaborare cu AJOFM Cluj în data

 de 1 octombrie 2021 o bursa a locurilor de munca unde vor fi invitați angajatori din localitate, dar și din zona limitrofă localității Turda pentru a realiza cunoașterea / machingul între angajat și angajator astfel încât sa se poată armoniza cererea cu oferta pieței muncii. Bursa se vor organiza pe parcursul zilei și își propune a reuni 120 potențiali angajați si 50 angajatori

  

Manager proiect ,

Constantinescu Daniela

festivalul incluziunii

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh