04
Sam, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Probabil exasperate de „liniuțele” la viteză mare, adevărate curse auto puse în seama unor șoferi foarte tineri, autoritățile au decis să monteze limitatoare de viteză, așa numitele speed-bumper-e, în zona turistică Băi Sărate Turda.

În ultimii ani, în zonă au fost semnalate foarte multe accidente auto, mașini izbite în stâlpi sau oprite în șanț, adesea urmări ale unor pariuri făcute între tineri șoferi, la adăpostul întunericului.

Primăria Turda anunță că zilele trecute au fost montate limitatoare de viteză pe strada Aleea Ștrandului lansând și un apel către participanții la trafic să circule cu prudență, respectând semnificația indicatoarelor rutiere din zonă.

Imediat pe pagina de Facebook a Primăriei Turda a început să „plouă” cu solicitări ale cetățenilor ca astfel de obstacole rutiere menite să îi forțeze pe șoferii prea grăbiți să frâneze, să fie montate și pe alte străzi, din aproape toate zonele orașului.

În unele zone,  aceste limitatoare de viteză mai mult au încurcat însă, fiind îndepărtate la puțin timp după ce fuseseră montate din cauza ambuteiajelor care se întindeau pe kilometri întregi.

Iată câteva dintre solicitările turdenilor:

 

„Vă așteptăm și pe Str. Poiana că de 4 ani am tot făcut sesizări!”

 

„Astfel de limitatoare avem nevoie și pe strada Arieșului și Nicolae Teclu.”

 

„Este imperios necesară o asemenea lucrare și la trecerea de pietoni de pe str. Ștefan cel Mare, vis-a-vis de AVPS Potaissa”

 

„Este mare nevoie și pe Lucreția Murășianu fosta Sirenei deoarece se circulă ca pe autostradă!”

 

„Dar între blocuri când o sa puneți pentru ca acolo e nasoală situația. Exemplu: str. Lianelor nr. 7, aproape de grădiniță, mașini parcate pe stânga, vizibilitate zero. Oricând poate sări un copil, chiar și un om matur. Se circulă cu viteză foarte mare... Mai frânează șoferul la timp? La fel și pe str. Macilor...”

 

„Sper să se monteze și pe Aurel Vlaicu, este și grădiniță acolo si mașinile merg exagerat de tare ținând cont că strada e și îngustă.”

 

„Treceți și pe Piersicului și Castanilor!”

 

„Și pe Gheorghe Șincai ar fi necesare, dinspre Castanilor! Își dau drumul din deal de parcă acum își iau zborul!”

 

„La Micro 2, în spatele Complexului ar trebui!”

 

„Și pe strada Livezilor ar trebui!”

 

„Le așteptăm și pe Cuza Vodă!”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh