27
Sam, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Comunicat de presă

Invitație - Dezbatere Comunitară: Cum facem față crizei energetice?

Primăria Municipiului Turda, în colaborare cu Asociația Centrul pentru Studiul Democrației (ACSD) și experți din domeniul energiei, convoacă cetățenii la o sesiune de dezbatere cu privire la modul în care comunitatea locală poate gestiona criza energetică și impactul acesteia asupra gospodăriilor.

Vă așteptăm vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 17:00, la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, sala festivă ”Ovidiu Iuliu Moldovan”, pentru a delibera asupra următoarelor puncte cheie:

  • Evaluarea impactului crizei energetice asupra gospodăriilor din Turda;
  • Explorarea capacității gospodăriilor de a investi în soluții de eficientizare a consumului de energie;
  • Formularea politicilor locale care pot susține accesul la o energie accesibilă și durabilă.

Discuțiile vor beneficia de contribuția autorităților locale și a specialiștilor în domeniul energetic, asigurând un cadru potrivit pentru schimbul de idei și identificarea de strategii aplicabile.

Participarea dumneavoastră este importantă pentru orientarea deciziilor comunității spre cele mai eficiente măsuri. Contăm pe implicarea și experiența fiecăruia în modelarea unui viitor energetic responsabil pentru Turda.

Acest eveniment se derulează în cadrul proiectului Educație energetică pentru localități urbane durabile – ENERTOWN”, finanțat de Innovation Norway prin Granturile Norvegiene 2014 – 2021.

Totodată, ca parte a proiectului în 23-27 octombrie 2023, a avut loc vizita de lucru în Stavagner, Norvegia unde a participat Codruța Bungărdean, șef serviciu Finanțări externe și relații internaționale. La această vizită a participat și directorul adjunct, Ligia Minican și eleva Chișu Roxana de la Colegiul Național Mihai Viteazul.

Pe parcursul acestei misiuni, participanții au fost găzduiți de partenerii de la Universitatea din Stavanger și au avut oportunitatea de a desfășura o serie de activități menite să promoveze tranziția energetică și dezvoltarea durabilă în comunitățile urbane. Printre aceste activități s-au numărat:

O sesiune de formare a formatorilor, care a pus accentul pe îmbunătățirea mijloacelor de comunicare cu comunitățile locale, în special cu privire la subiectele legate de tranziția energetică și comportamentul în raport cu energia, în contextul schimbărilor climatice.

Întrevederi cu reprezentanți ai Universității din Stavanger, inclusiv vicerectorul pentru Cercetare și Inovare, Marte Solheim, pentru discuții privind modalitățile de colaborare între universitate și autoritățile locale, precum și mediul de afaceri din Stavanger și din regiune, în ceea ce privește elaborarea de politici publice și pregătirea forței de muncă.

Tururi ale orașului Stavanger, cu accent pe ilustrarea problemelor de urbanism și dezvoltare durabilă în contextul tranziției energetice, inclusiv provocările legate de mediul rezidențial.

Întâlniri cu reprezentanții comunității științifice și antreprenoriale de români din Stavanger, pentru a explora potențiale colaborări viitoare.

Proiectul "Educaţie energetică pentru localităţi urbane durabile - Enertown" reprezintă un efort comun pentru promovarea dezvoltării durabile și a conștientizării în ceea ce privește energia verde în comunitățile urbane.

Această inițiativă reflectă angajamentul comun al părților implicate în promovarea unui viitor mai sustenabil și dezvoltarea durabilă în comunitățile urbane din România și de a contribui la o tranziție energetică mai eficientă și responsabilă.

Așadar, vă așteptăm vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 17.00, la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, sala festivă ”Ovidiu Iuliu Moldovan”.

 

Vă așteptăm!

 

 

Primaria Turda, ACSD & partenerii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul "Educaţie energetică pentru localităţi urbane durabile - Enertown" este finanţat de Innovation Norway prin Granturile Norvegiene 2014 - 2021, prin programul "Energy Programme in Romania", având o finanţare de 195.774 euro, cu o valoare a grantului de 174.696 euro. Mai multe informații despre proiect se regăsesc pe website-ul: https://www.enertown.ro/.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh