28
Joi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Protestatarii de la Turda au început să se adune, încet, încet, după ora 18, în fața statuii tribunului Avram Iancu din centrul municipiului. Au ajuns să numere, la apogeul manifestației, cca 50-60 de persoane, dacă îi socotim și pe copii prezenți, alături de părinții lor. Au participat consilieri locali și simpli membri de partid din PNL, membri USR, ai Asociației T9 și ai Centrului Rațiu pentru Democrație, dar și simpli cetățeni veniți să-și exprime indignarea față de adoptarea de către Guvernul Grindeanu, aseară târziu, ordonanței privind modificarea Codului Penal și a celui de procedură penală.

S-au scandat cele mai populare lozinci anti-PSD, anti Dragnea, cu aluzii la DNA și Laura Codruța Koveși. Un tânăr de 18 ani, după propriile sale spuse, a ieșit în evidență printr-un speech pătimaș în care și-a manifestat dorința de dreptate în țara sa, dar nu a ezitat să-i critice pe tinerii care nu au fost prezenți la manifestația de la Turda, la care au participat câte un om pentru fiecare mie de locuitori ai orașului.

Mulți dintre participanți au plecat, în jurul orei 19 către Cluj-Napoca, pentru a participa la protestele, mult mai ample, de acolo.

Probabil că vor reveni în fiecare seară, la ora 18, dacă guvernul nu va retrage ordonanțele contra cărora au decis să se manifeste.

 

Aveți aici link-ul către fotografii de la protestele de la Turda, dins eara zilei de 1 februarie 2017: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/10089-proteste-la-turda-1-februarie-2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh