20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru a doua seară consecutiv, turdenii au ieșit în stradă în 2 februarie 2017, de această dată punctul de pornire fiind grupul statuar „Horea, Cloșca și Crișan”, din Mr. III. Dotați cu o sirena cu manivela si vuvuzele, manifestanții au fost mai vocali. Înainte de a porni în marș pe strada Lianelor, Lotus, Macilor spre Materna, consilierul local PNL, Ciprian Rigman, s-a adresat celor aproximativ 60 de turdeni prezenți: „Ne-am adunat astăzi aici, din spirit civic, pentru a  protesta împotriva grațierii și aministiei bandiților și hoților din țara asta. Nu vrem ca acești bandiți, care au furat până acuma, să fie liberi în urma unei ordonanțe de urgență și nu vrem ca abuzul în serviciu, una din plăgile acestei țări, să fie cauționată printr-o ordonanță de guvern, adoptată mișelește, în toiul nopții, atunci când în general, oamenii cumsecade dorm. Vrem justiție, nu corupție!”, a declamat consilierul PNL, Ciprian Rigman, în fața celor adunați la „Trei Mocani”. Alături de Rigman, au fost prezenți profesorul Călin Felezeu, fost președinte PNL Turda, Liviu Ceclan, președintele USR Turda și Sorin Beldean, unul dintre inițiatorii celui mai numeros grup de turdeni de pe Facebook.

Plecați în marș și strigând oamenilor ieșiți la ferestre să li se alăture, numărul manifestanților a crescut spre 200. Ei au scandat tot drumul lozinci anti-PSD, anti Dragnea și pro democrație, fiind însoțiți pe tot traseul de jandarmi și o mașină a jandarmeriei cu girofarurile pornite. Manifestanții purtau pancarte pe care scria printre altele: „Am ieșit la furat, dacă au legalizat”, PSD ciuma roșie”, „Ceaușescu n-a muri, este Dragnea travestit”, „Ghinion, ghinion – ne-am trezit din somn”.

 

În funcție de evoluția protestelor din capitală, foarte probabil că turdenii vor manifesta și în zilele următoare, în semn de solidaritate cu mișcarea din toată țara, de protest față de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a ordonanței privind modificarea Codului Penal și a celui de procedură penală.

AVEȚI AICI LINK-UL VIDEO: http://ariestv.ro/index.php/arhiva-video/evenimente/item/536-la-turda-protestele-s-au-mutat-din-centru-in-micro-iii.html

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh