28
Joi, Mar
21 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei,  a marcat marți, 27 iunie 2017 un moment istoric pentru proprietarii de terenuri agricole din zonă. El a înmânat titlurile de proprietate și extrasele de carte funciară care atestă proprietatea asupra unor terenuri unui număr de 40 de proprietari ai terenurilor situate în Tarlaua 43, terenuri care au aparținut Stațiunii de Cercetări Agricole Turda.

Oamenii solicitau aceste terenuri, conform legii, încă din anul 1991, însă toate administrațiile precedente au refuzat să îi împroprietărească. Problema lor a fost rezolvată acum din inițiativa primarului municipiului Turda, Cristian Matei.

„Cinci administrații nu v-au dat nimic, nu v-au putut pune în posesie. Ați umblat pe la primărie, problema nu e la funcționari, acolo există un cap. Dacă acel cap vrea să facă, face, dacă nu, nu. Eu, cum v-am spus, vin de la țară și știu că proprietatea, prin constituie, este sfântă. Eu am spus și repet: toată lumea care are drept la pământ, o să-l primească. Dumneavoastră sunteți norocoși pentru că ați fost primii pentru care s-a rezolvat parcelarea în această tarla. Mai sunt mii de oameni care ar trebui puși în posesie. Conform legii, s-a pornit la cadastrarea tarlalelor și, după avizarea planurilor de parcelare, s-a pornit la eliberarea titlurilor de proprietate pe care eu iv le-am adus azi să vi le înmânez, după atâția amar de ani, că ați îmbătrânit între timp, fără proprietate. În plus vi le-am înscris, gratuit, în Cartea Funciară. De acum puteți să le dați moștenire, să le vindeți, să faceți ce vreți”, le-a transmis primarul Matei proprietarilor de pământ.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a spus o femeie, în timp ce o alta, în vârstă de 77 de ani a mărturisit: „Aștept de 77 de ani un om ca dvs. Alții ne-au tot respins și murim din lumea asta fără pământul nostru”.

„Încă de la preluarea mandatului am solicitat cadastrarea tarlalelor, acțiune care a început în luna septembrie 2016, iar astăzi am reușit să încheiem cu succes această primă etapă. Acesta este doar începutul. Așa cum am promis, voi face toate demersurile ca toți turdenii care au drept legal să își primească terenurile înapoi”, dă asigurări primarul turdean pe pagina sa de Facebook.

40 de oameni și familiile lor sunt mai fericiți de acum, proprietari ai unor terenuri care li se cuvin. Nimeni nu îi despăgubește însă pentru toți anii în care li s-au refuzat aceste proprietăți de către primarul Tudor Ștefănie 12 ani, Virgil Blasiu, timp de 8 ani, și Ioan Bembea, 4 ani. Mii de alți turdeni vor fi împroprietăriți, conform legii, dă asigurări primarul Cristian Matei, care dovedește, o dată în plus, că este mai liberal decât cei care se declară susținători ai proprietății și ai producătorilor agricoli.

----------------

O galerie foto de la eveniment poate fi vizionată aici: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/11293-inmanare-titluri-de-proprietate-terenuri-agricole-turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh