25
Joi, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageComunitatea din jurul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a suferit alături de cei care i-au cunoscut pe aviatorii români care au murit în acele sicrie zburătoare care sunt MiG - urile 21 Lancer, dar pe care orice aviator le iubește cu o atracție tragică.

Acum 6 ani, unul dintre acești militari aflați în misiune a murit strivit de tonele de fier ale avionului său. S-a sacrificat ca și alți eroi ai aerului pentru ca aeronava sa, o adevărată bombă supersonic, să nu se prăbușească într-o zonă locuită.

S-a împlântat ca o săgeată în pământ dar a urcat la cer cu viteza luminii nelăsând nicio rămășiță pământească. Iată ce scriu cei de la revista ”Cer senin”, pe Facebook:

”22 noiembrie 2006, un avion MiG 21 LanceR de comanda simpla , cu numarul 6721, s-a prabusit in apropierea unui depozit din comuna aradeana Beliu, pe proprietatea Ocolului Silvic. Avionul apartinea Bazei 71 Aeriane din Campia Turzii si efectua un zbor de instructie de la Campia Turzii spre Arad. Pilotul , căpitan-comandorul Dan-Andrei Ghica-Cucerca , nu a reusit sa se catapulteze la timp pentru ca a dorit sa evite o zona populata, si a decedat. Comisia de investigare a apreciat că producerea catastrofei aeriene poate fi atribuită "instalării subite a pierderii de conştienţă a pilotului, indusă de unul de factorii de mediu sau de o afecţiune psiho-fizică pre-existentă în stare latentă".

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh