19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Două lumi se ciocnesc miercuri seară la Cluj-Napoca. În prag de Referendum privind modificarea Constituției pentru definirea Familiei în România, cele două viziuni diametral opuse vor fi susținute de către vârfurile de lance ale taberelor.

Pe de o parte Părintele-profesor universitar Stelian Tofana, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB, neobosit conferențiar pe teme pro-viață, familie și valori creștine. Pe de altă parte, atipicul și implicatul civic judecător Cristi Danilet, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, devenit celebru pentru publicul larg, și în aceeași măsură controversat, odată cu luările sale de poziție vehemente privind, printre altele, și agenda LGBT.

„Familia - între NEVOIE, LEGE, TAINĂ și INTERESE” este tema confruntării de idei și argumente, care va avea loc în cadrul „Berăriei Culturale”, apreciatul proiect cultural-comunitar care intră, odată cu această dezbatere, în cel de-al cincilea an de activitate.

Acesta este un eveniment oferit de către NTT Data România, prin domnul Daniel Metz.

Evenimentul va avea loc: Miercuri, 2 august, de la ora 19, în sala „Euphoria” a Fabricii de bere Ursus.

Referindu-se la confruntarea de la Berăria Culturală, judecătorul Cristi Danileț a declarat: „ Instituția familiei nu este un element fix, nici în plan istoric, nici în plan sociologic sau juridic. Sub impactul drepturilor omului, familia devine mai mult un parteneriat: există o perioadă de „încercare” care e numită logodnă, apoi în cadrul căsniciei fiecare membru al cuplului își poate menține numele și averea proprii; fiecare își poate ține relațiile personale, sociale și comunicările private în afara ochilor partenerului; ba chiar legea prevede și posibilitatea de a locui separat; soția este singura care poate decide, în ultimă instanță, să dea naștere unui copil sau să întrerupă sarcina; oricare dintre soți poate divorța chiar din vina proprie, oricând. Dacă înainte familia era o entitate de sine stătătoare, acum a devenit important fiecare membru. Toate acestea scot în evidență, de fapt, o distanțare a moralei de lege: prima pune accent pe cuplu, cealaltă pe individul din cuplu”, a mai spus Danileț.

La rândul său, Preotul–profesor Stelian Tofană a declarant că „ familia creștină este celula de bază a societății și că dintr-o viață dezordonată pe care poți să o duci înainte de căsătorie nu se poate naște fericirea și împlinirea, ci numai durerea și regretul.” Referindu-se la faptul că participă la o asemenea confruntare, părintele Tofană a spus că „mi s-a spus la un moment dat că sunt un erou. Nu am simțit niciodată cuvinte mai apăsătoare pentru mine decât acestea. Eu am vorbit ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu și am promovat normalitatea. Dacă promovezi astăzi normalul ești un erou? Aceștia sunt eroii zilelor de astăzi? Această afirmație a fost pentru mine un mare semn de întrebare referitor la societatea în care trăim și la responsabilitatea pe care ar trebui să o avem cu toții”, a mai spus acesta. Cunoscutul preot ortodox a mai spus că-l va convinge pe judecător că normalitatea  există și că a fost creată și rânduită de Creator. „Paginile Sfintei Scripturi ne arată clar că Dumnezeu l-a făcut pe om bărbat și femeie. Și Dumnezeu a rânduit de la început căsătoria dintre un bărbat și o femeie și una din marile porunci pe care le-a dat omului a fost să se înmulțească”, a precizat Tofană.

Proiectul „Berăria Culturală” este realizat de către Fundația Armonia în parteneriat cu Ursus Breweries, fiind în cel de-al cincilea an de activitate.
Producator si moderator: Ion Novacescu

Co-producător: Andrea Ilyas.

Parteneri: Mobila DalinPMA Invest , Cinema Florin PiersicCluj-AM.RO.

Intrarea este liberă liberă.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh