16
Ma, Apr
13 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Suntem anunțați, prin intermediul unui comunicat de presă că președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat și va supune spre aprobarea plenului deliberativului clujean, în cadrul ședinței ordinare din data de 30 octombrie a.c., un proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii a patru noi licențe aferente traseelor cuprinse în Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean.

            Astfel, urmare a licitației electronice organizate de către Agenția pentru Agenda Digitală a României și a deciziei Comisiei paritare a Consiliului Județean Cluj constituită în scopul validării rezultatelor licitației, în cadrul ședinței de luni va fi supusă aprobării forului administrativ județean atribuirea noilor licențe de traseu operatorilor de transport desemnați câștigători, după cum urmează:

Traseu #61: Cluj-Napoca/Autogara Beta – Panticeu – Osoi (62km) operat de Bus Trans SRL

Traseu #165: Turda – Petreștii de Sus – Borzești (23km) operat de Agrar SRL

Traseu #166: Turda – Săndulești - Petreștii de Jos (31km) operat de Agrar SRL

Traseu #168: Turda – Petreștii de Jos – Plaiuri (24km) operat de Agrar SRL

Societatea Agrar SRL, cu sediul în Fieni, județul Dâmbovița, a mai câștigat și licitațiile pentru alte trasee din zona noastră, în luna aprilie a acestui an:

Turda-Mihai Viteazu-Cornești

Turda-Mihai Viteazu-Cheia

Turda-Bogata-Călărași

Turda-Moldovenești-Bădeni

Turda-Moldovenești-Podeni

„Ceea ce e cu adevărat important e faptul că locuitorii acestor localități, dar nu numai, vor avea din nou acces la transport în comun, după o anumită perioadă în care acesta a lipsit, din cauza lipsei de interes a transportatorilor. În acest fel, vor putea ajunge mult mai ușor la locul de muncă, vor putea merge la medic sau își vor putea vizita rudele. Chiar dacă periodic unii operatori renunță la traseele adjudecate, motivând în special lipsa profitului, vom continua să facem tot ceea ce ține de noi pentru ca un număr cât mai mare de astfel de trasee să fie operate, pe întreg teritoriul județului” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Cei de la Consiliul Județean dau asigurări: „În acest sens, al demersurilor întreprinse pentru ca un număr cât mai mare de astfel de trasee de transport persoane să fie atractive pentru operatorii economici, trezindu-le interesul de a participa la licitații, pot fi amintite controalele pe care angajații Compartimentului Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Cluj le efectuează împreună cu celelalte autorități de profil în vederea depistării transportatorilor ce efectuează curse ilegale, fără a deține o licență de traseu în acest sens.

De asemenea, tot din dorința de a veni în sprijinul persoanelor juridice al căror obiect de activitate îl reprezintă transportul în comun, alături de ceilalți participanți la trafic, Consiliul Județean derulează în prezent ample programe de reabilitare și modernizare, precum și de întreținere curentă și periodică a celor peste 1200 km de drumuri județene, scopul fiind acela de a le oferi condiții optime de circulație și un maxim de siguranță”, se mai afirmă în comunicatul de presă primit de la Biroul de presă al Consiliului Județean Cluj.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh