20
Sam, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În acest sfârșit de săptămână a avut loc la București Turneul Campionilor în Dezbateri​. Această competiție anuală îi pune față în față pe cei mai buni debateri români. Membrii celor 8 echipe participante sunt finaliști şi câștigători ai unor campionate naționale, europene sau internaţionale de top, precum cele de la Oxford sau Cambridge, și au concurat pentru trofeul celei de-a​ ​șasea​ ​ediții​ ​a​ ​evenimentului.

Sâmbătă și Duminică s-au desfășurat la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” 6 runde de calificare în interiorul cărora s-au dezbătut teme diverse precum: rolul U.E. în curricula națională a statelor membre, problemele create de AntiFa în SUA, concentrarea efortului organizațiilor feministe din România pe rezolvarea violenței domestice și a altor probleme tangibile, retragerea premiului Nobel liderului politic al Myanmarului, referendumul CpF în România precum și sancționarea diferențiată a infractorilor non-violenți față de cei violenți.

După lungi deliberări 4 echipe s-au calificat în finala competiției și au dezbătut pro și contra introducerii unui sistem de taxare progresiv în România: Voica Lupașcu și Andreea Lupașcu (București), Ioana Covei și Tudor Mușat (București), Laura Drăgoi și Mihai Oprea (Ploiești) precum și Leonardo-Mihai Mărincean și Xenia Burghelea ​(Cluj). Dezbaterea poate fi urmărită pe pagina de Facebook a organizatorilor Turneului Campionilor: Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică.

Leonardo, Lector și Manager al Cambridge Centre Cluj-Napoca și Președintele The Da Vinci System, o organizație educațională non-profit care urmărește dezvoltarea personală și profesională a oamenilor, și Xenia, Instructor în cadrul BBU Debate Society, Avocat și Asistent Universitar în cadrul Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, au fost singura echipa din Transilvania​ care s-a calificat în finală.

După o dezbatere de o oră și o deliberare la fel de lungă, atât publicul cât și juriul au decis să acorde victoria acestei echipe formate din Leonardo și Xenia, care s-a opus impozitării progresive. Astfel aceștia se întorc înapoi la Cluj cu titlul de Campioni ai Campionilor​, câștigând Locul 1 ​în clasamentul pe echipe și Votul Publicului în același clasament. Mai mult, Leonardo s-a remarcat și prin ocuparea locului 3 în clasamentul individual realizat în urma rundelor de calificare, locul doi fiind ocupat de Laura și locul 1 de Ioana, ambele menționate mai sus.

 

Mesajul acestora pentru ceilalți debateri: Amândoi ne-am distrat foarte mult la Turneul Campionilor. Am reușit cumva să nu fim excesiv de competitivi, să punem pe prim plan oferirea unor discursuri de calitate și a unor prestații care să ne facă să ne simțim bine cu noi înșine fără să uităm în continuare că ne aflăm într-un cadru educațional. TCD a fost o experiență faină alături de oameni faini!

Îi felicităm încă odată pentru această reușită și sperăm că vor participa din nou împreună în 2018, maniera lor de a dezbate este un exemplu pentru noi și ne-ar face mare plăcere ca și anul viitor cupa transmisibilă să se întoarcă în Transilvania.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh