18
Joi, Oct
27 New Articles

Eveniment
Typography

Vineri, 24 noiembrie 2017, puțin înainte de ora 19, la Hotel A3 din Câmpia Turzii au început să parcheze mașini mai luxoase sau măcar peste medie, din care au început să coboare doamne îmbrăcate în rochii de seară care, la brațul soților, la fel de eleganți, și-au ocupat locurile rezervate la mesele din spațiosul restaurant de la parterul clădirii. Sta să înceapă cea de-a patra ediție a balului caritabil organizat de Clubul Rotary din Câmpia Turzii, un eveniment monden devenit tradiție și care a reușit, o dată în plus, să adune laolaltă oameni de afaceri, politicieni și reprezentanți de seamă ai diferitelor categorii socio-profesionale din oraș.

Tot pentru a patra oară consecutiv, parte deci din tradiția evenimentului, prezentatorul a fost simpaticul Bogdan Bob Rădulescu. Cel care a vorbit din partea organizatorilor a fost Horațiu Bretoiu, președintele Clubului Rotary din Câmpia Turzii, care a urat bun venit participanților și mai ales reprezentanților celorlalte cluburi Rotary, printre care Aiud, Abrud, Câmpeni, Deva, Gherla și, bineînțeles, Turda. Au fost prezenți și primarul Dorin Lojigan și viceprimarul Sabin Ghemeș. Bretoiu a prezentat proiectul pentru care Rotary Câmpia Turzii organizat acest eveniment caritabil, înființarea unui cabinet medical gratuit, unde săracii din oraș, și nu numai, să poată să beneficieze de servici medicale de caritate, din partea unor „doctori fără de arginți”. Despre proiectul în sine a vorbit și medicul Mahmoud Alajmi.

Pentru a fi strânși câți mai mulți bani au fost scoase la licitație cu strigare 11 obiecte. Însă licitația mai trebuia să aștepte, pentru că, în timp ce invitații au putut servi un foarte gustos și variat aperitiv, pe scena au evoluat mai mulți artiști, printre care formația de dansuri populare Mugurelul, din localitate, și Good Day, care au primit bine meritate aplauze din partea celor 200 de participanți.

Licitația care a urmat s-a dovedit a fi o reușită, ca și la edițiile precedente. Cel mai mare succes a fost înregistrat la achiziția unui ceas de perete fabricat în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru care cumpărătorii au scos din portofel 3 mii de lei. A urmat în top sculptura intitulată „Roata vieții”, reaalizată din  o lucrare din marmură și bronz de către artistul Baldogi Desideriu, care a fost licitată pentru suma de 2.700 lei.

Alte creații oferite de artiștii plastici din Câmpia Turzii  pentru licitația organizată a Balul Rotary s-au vândut destul de bine. Să le pomenim, mai ales ca apreciere pentru artiștii care și-au oferit munca și talentul pentru obținerea unor sume în scop caritabil: „Vecina”, sculptură de de Ovidiu Uram - 1000 lei; „Piesaj de pe Valea Ierii”, pictură de Alida Nagy - 700 lei; „Univers”, pictură de Ildiko Pașca - 500 lei.

Alte obiecte au contribuit și ele la succesul licitației, un aparat foto din anul 1921 a fost vândut cu 900 lei deși nu funcționează, pentru  o monedă aniversară, emisă de Banca Națională a României  la împlinirea a 16 decenii de la introducerea iluminatului public în capitală s-au plătit 850 lei, iar un microscop vechi, dar în stare de funcționare, a costat 700 lei, în timp ce un pandantiv din argint cu cristale Swarovsky a fost licitat cu 400 lei. Un minunat grătar cu garnitură la fel de gustoasă fiind servită, s-a putut trece la tombola care s-a bucurat, și ea, de un real succes la toate cele patru ediții ale Balului caritabil Rotary. S-au câștigat printre altele, două vouchere, oferite de Aeroclubul din Luncani, pentru zbor de 30 de minute cu avion ușor, dar și două vouchere pentru întocmirea a două documentații cadastrale complete („fie că este vorba de o extindere de garsonieră sau realizarea unui Mall pe zeci de hectare”, ca să-l parafrazăm pe generosul prezentator Bogdan Bob Rădulescu).

Totalul sumelor rezultate din licitații și tombolă s-au ridicat la peste 20.000 lei, bani care vor fi investiți în realizarea cabinetului medical dorit de Rotary Câmpia Turzii.

Mâncarea bună, muzica șirelațiile de prietenie dintre cei rezenți au putut, apoi, să declanșeze asaltul asupra ringului de dans, încoronând o distracție care a continuat până târziu în noapte.

Un eveniment perfect organizat, felicitări Clubului Rtary Câmpia Turziiși gazdelor acestora.

.................

Clic aici pentru galerie foto de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/12446-balul-rotary-campia-turzii-2017

Clic pentru video: http://turdainfo.ro/index.php/video/12447-balul-rotary-c-turzii-2017-pres-horatiu-bretoiu-si-primar-dorin-lojigan

 

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh