19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

2018 este despre Basarabia, iar Centenarul Marii Uniri nu poate fi sărbătorit fără a stabili următorul proiect de țară al tuturor românilor: unirea României cu Republica Moldova. Acesta este mesajul celor peste 3000 de persoane care au participat duminică la Marșul Unirii din Chișinău, cu prilejul Zilei Naționale a României.

 Anul 2018 este o ocazie de neratat pentru România. După aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, Bucureștiul trebuie să își stabilească următorul proiect de țară: unirea cu Republica Moldova.  Dacă 1918 este anul Marii Uniri, să facem din 2018 anul Marii Reuniri”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

„România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Unitate națională!” sunt câteva dintre scandările care s-au făcut auzite pe traseul marșului, de la monumentul lui Ștefan cel Mare la clădirea în care Sfatul Țării a votat Unirea și până în Scuarul Europei.

Marșul Unirii a fost organizat de asociațiile din Republica Moldova ale Alianței pentru Centenar. Următoarea manifestație stradală de amploare în Chișinău va avea loc pe 25 martie 2018, în contextul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu României.

   

Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                                  2 decembrie 2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh