28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

  • Centrul de Inginerie Bosch dezvoltă parteneriatul strategic cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
  • Bosch susţine pregătirea practică a studenţilor pentru o carieră de success
  • Bosch susține educația şi comunităţile locale din România

 

 

Cluj-Napoca- Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca a sărbătorit, la finalul lunii ianuarie, încheierea primei ediții a cursului ”Tehnologia, dinamica și controlul mașinilor autonome”. Proiectul a fost inițiat de Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Cursul lansat la începutul anului universitar 2017-2018, care se concentrează pe conducerea autonomă și are ca scop familiarizarea studenților pasionați de tehnologie cu domeniul conducerii autonome, reprezintă una dintre primele inițiative de acest gen din țară.

 

Pe parcursul a 13 cursuri și 13 laboratoare, studenții au avut ocazia să lucreze, sub îndrumarea experților Bosch, cu tehnologii de ultimă oră folosite în domeniul conducerii autonome și să înțeleagă principiile de bază ale acestor tehnologii.

Astfel, studenții din anul patru, înscriși în program, și-au extins cunoștințele în domenii precum fuziunea senzorilor, conectivitate, sau sisteme de direcție. Aceste tehnologii inovatoare reprezintă bazele pe care se construiesc mașinile viitorului, care vor contribui la un mediu mai sigur și vor crește siguranța și confortul la volan.

 

”Colaborarea cu Universitatea Tehnică reprezintă o prioritate pentru Bosch. Experiența practică a studenților, viitori experți în domeniul tehnologic, este foarte importantă, deoarece cunoștințele teoretice singure nu le oferă o imagine completă despre tehnologiile de ultimă generație“, a declarat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Prin acest curs de conducere autonomă vrem să le oferim tinerilor o perspectivă de ansamblu, prin care să înțeleagă importanța cunoștințelor practice, să identifice ce le place și în ce direcție pot continua după terminarea studiilor“, a continuat Raabe.

 

Bosch susţine pregătirea practică a studenţilor pentru o carieră de succes

Necesitatea corelării ofertei educaționale la cerințele actuale ale industriei constituie o temă de interes pentru reprezentanții mediului academic. ”Structura universității nu ne permite să evoluăm odată cu tehnologia. Însă colaborarea cu companiile care contribuie la dezvoltarea tehnologiilor noi ne permite să oferim studenților noștri cunoștințe importante despre tehnologii de ultima oră”, a declarat Prof. Dr. Ing. Daniela Popescu, prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. “Cei care își termină studiile la noi vor avea oportunități mai bune în momentul în care își încep activitatea profesională”, a continuat D. Popescu.

 

“Dezvoltarea rapidă a tehnologiei și creșterea numărului studenților care își aleg meseria în domeniul tehnologiei ne pune în fața unor provocări pe care le putem depăși doar prin schimbarea curriculei și prin colaborare, a declarat Prof. Dr. Ing. Liviu-Cristian Miclea, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca. „Prin parteneriatul cu Bosch, avem oportunitatea să oferim studenților noștri și cunoștințe practice, de care au mare nevoie pentru dezvoltarea lor profesională”, a continuat L.C. Miclea.

 

Pe lângă diplomele de absolvire primite în cadrul evenimentului, studenții au interacționat îndeaproape cu experții Bosch. Ei au experimentat procesarea de imagini la bordul unui vehicul de teste și acțiunea algoritmilor direcției asistate electric asupra volanului în cadrul unui simulator. În plus, inginerii Bosch au prezentat participanților la eveniment proiecte de actualitate, ce contribuie la viitorul mobilității. ”Este foarte important ca studenții să experimenteze, încă din facultate, tehnologia utilizată în conducerea autonomă, un domeniu care se dezvoltă extrem de rapid şi care este strâns conectat cu domeniul pe care îl studiază”, a spus Dr. Ionuţ Muntean, coordonatorul inițiativei din cadrul companiei. ”Unul din obiectivele noastre a fost de a transmite studenților modul în care pot pune în practică cunoștințele teoretice dobândite pe parcursul anilor de studiu, pentru a le „transforma” în produse”- a continuat Muntean.

 

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj - în continuă dezvoltare

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, cei peste 300 de ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Centrul de Inginerie din Cluj intenționează să își extindă operațiunile în România în următorii ani.

 

Bosch susține educația şi comunităţile locale din România

Grupul Bosch își asumă o responsabilitate deosebită în ceea ce privește piaţa muncii și educația. De exemplu, compania a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei. Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În același timp, Bosch oferă sprijin financiar și mentorat tinerilor talentați în cadrul unor proiecte educaționale, precum “Hour of Code”, “Kids in Tech”, unde copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării primesc acces la tehnologie digitală, sau “BattleLab Robotica” (Sumo Robotic), o competiție de roboți autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii.

 

 

 

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 5.000  de angajaţi în patru entităţi. În anul 2016, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 332 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

 

Mai multe informaţii pe  www.bosch.ro.

 

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.500 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2017). Compania a generat vânzări de peste 78 miliarde de euro în 2017. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.” Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 62.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 125 locaţii din lume.

 

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a acţionariatului Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice pe termen lung şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

 

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,
www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh