20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În acest context, în cadrul competiției de schi organizate de către Federația Română de Alpinism și Escaladă, la categoria Seniori, salvamontiștii clujeni Torok Janos și Toth Attila au obținut locul I, respectiv locul al II-lea. Zona traseului urmat de către competitori a fost una extrem de dificilă, totalizând peste 13 kilometri  - trei urcări și trei coborâri, diferența de nivel fiind, la urcare, de 1780 metri, în vreme ce la coborâre diferența de nivel a fost de 1300 de metri.

Rezultatele obținute de cei doi salvamontiști clujeni nu sunt deloc întâmplătoare. Török János este unul dintre cei mai vechi și mai experimentați membri ai Formației Salvamont. Cățărător, alpinist și salvator montan, acesta participă la concursuri de schi alpinism începând din 1995, demonstrând de-a lungul celor aproape 25 de ani de activitate reale calități în acest domeniu. Acesta a obținut numeroase titluri de campion național individual și pe echipe, vicecampion balcanic, locul al III-lea la Campionatul European etc. În plus, Török János participă și la concursuri de mountain-bike, reușind să se claseze pe podium de peste 30 ori. Toth Attila este și el un experimentat salvator montan și speolog clujean, acesta participând în ultimii ani la o serie de competiții naționale în domeniul schi-alpinism, unde a obținut aproape de fiecare dată clasări pe podium. 

Doresc să le adresez sincere felicitări acestor doi salvamontiști clujeni care se autodepășesc cu fiecare competiție la care participă. Cu astfel de sportivi extrem de bine pregătiți pentru a interveni în orice moment turiștii iubitori ai muntelui se pot simți cu adevărat în siguranță. Mult succes în continuare!” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Pentru a participa la o astfel de competiție de schi-alpinism, sportivii trebuie să aibă un istoric în acest domeniu, să aibă o experiență considerabilă pe munte în timp de iarnă, să aibă o condiție fizică exemplară și o capacitate mare de efort. În plus, competitorii trebuie să posede atât o tehnică bună de schi în condiții de zăpadă dificilă cât și cunoștințe temeinice în domeniul primului-ajutor și al salvării din avalanșă. Nu în ultimul rând, merită amintit în acest context faptul că disciplina sportivă schi-alpinism a fost inclusă între sporturile participante la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Lausanne din 2020. 

 

 

Biroul de presă

13 februarie 2018

 

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Serviciul Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh