29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Numărul mare de cazuri de infecții respiratorii umplu spitalele de specialitate din CLuj, instituții sanitare care au luat măsuri speciale în ultima perioadă, în lupta cu afecțiunile gripale. Ultimul comunicat de presă venit din partea Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia se află atât Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cât și Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" Cluj-Napoca, confirmă această stare de fapt: 

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, se confruntă în această perioadă cu un număr din ce în ce mai ridicat de cazuri de pacienți diagnosticați cu infecții respiratorii, și nu numai.

            Astfel, numărul bolnavilor cu infecții respiratorii care s-au adresat Camerei de Gardă a instituției sanitare clujene în zilele de 9, 10 și 11 februarie a.c. a fost, în medie, de 95 de persoane consultate zilnic, cu aproximativ 26% mai mult comparativ cu finalul lunii ianuarie când la Camera de Gardă se înregistrau circa 75 de cazuri în fiecare zi.

            În ceea ce privește ziua de luni, 12 februarie a.c., numărul pacienților consultați a ajuns la 99, dintre care 26 au și fost internați. În acest fel, numărul bolnavilor cu infecții respiratorii internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a ajuns la 182.

            „Numărul extrem de mare de consultații pe care medicii de la Camera de Gardă a Spitalului de Boli Infecțioase le acordă în această perioadă, dar nu numai, justifică pe deplin  înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe. Utilitatea unei asemenea măsuri, pentru care spitalul a mai cerut Avizul Ministerului Sănătății, derivă, în principal, din faptul că în acest fel ar scădea timpul de așteptare al pacienților ce se prezintă pentru a fi consultați în regim de urgență” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

            Reprezentanții Spitalului Clinic de Boli infecțioase reamintesc tuturor aparținătorilor care au pacienți spitalizați rugămintea de a respecta programul limitat de vizite instituit la nivelul instituției. Totodată, aceștia sunt rugați să poarte echipamentul corespunzător, respectiv botoșei, mască și halat, dar și să respecte regimul alimentar recomandat pacienților și să nu suplimenteze hrana acestora cu alimente provenite din afara spitalului”, se arată în comunicatul primit din partea Biroului de presă a  Consiliului Judeţean Cluj.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh