12
Mie, Dec
43 New Articles

Eveniment
Typography

În suita activităților dedicate Zilei Protecției Civile s-au regăsit și ceremoniile de avansare înainte de termen, a cadrelor militare care, prin activitatea lor, au susținut performanța Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj.

Pentru eforturile depuse și rezultatele deosebite obținute în domeniile specifice de activitate, au fost avansați un ofițer, un maistru militar și cinci subofițeri.

Ceremonialul militar s-a desfășurat la sediul uității, unde inspectorul sef al ISU Cluj, colonelul Ion Moldovan, le-a transmis felicitări tuturor celor care, începând de astăzi, vor purta cu mândrie noile grade militare.

Ziua Protecţiei Civile rămâne pentru noi un prilej de retrospectivă asupra conceptului de apărare civilă, în care pregătirea populaţiei şi a factorilor de decizie pentru a răspunde situaţiilor determinate de producerea dezastrelor, dar şi protejarea cetăţenilor în caz de conflict armat, sunt esenţiale.

Astăzi, la 85 de ani, de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, consemnată prin Înaltul Decret Regal nr. 468, semnat de Regele României Carol al II-lea, putem spune că România dispune de un mecanism modern al protecţiei civile, existând o permanentă preocupare de a găsi mijloace şi metode de răspuns adecvate pentru fiecare situaţie de urgenţă civilă.

Mecanismul contemporan de gestionare a situaţiilor de urgenţă, adaptat standardelor UE şi NATO, a adus responsabilităţi tot mai variate protecţiei civile, însă obiectivul primordial a rămas acelaşi - protecţia populaţiei, a bunurilor materiale şi a valorilor culturale printr-un ansamblu de activităţi constând în: înştiinţare, avertizare şi alarmare, adăpostire, asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, protecţie nucleară, biologică şi chimică respectiv, evacuare.

Având convingerea că o populaţie bine pregătită va fi mai puţin surprinsă de un eveniment neprevăzut, acţionând eficient şi ajutând la restabilirea stării de normalitate, pompierii clujeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, fiind mereu în sprijinul semenilor.

Avansările în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru personalul care s-a distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, sunt următoarele:

 • în gradul de locotenent colonel:
 • Maior Tarța Mihai
 • în gradul de maistru militar clasa I-a:
 • maistru militar clasa II-a Dan Dorin-Petru
 • în gradul de plutonier adjutant:
 • Plutonier major Chira Diana
 • Plutonier major Spătaru Cătălin
 • Plutonier major Stan Dorin
 • Plutonier major Teutișan-Andreica Alin
 • în gradul de plutonier major:
 • Plutonier Rusu Cristian

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh